Erdoğan'ın birlik-beraberlik sözleri, öğrencilerden alkış aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2009 16:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sütlüce Kongre Merkezi'ndeki toplu okul açılış töreninde öğrencilere birlik-beraberlik mesajı verdi. Erdoğan'ın; "Bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız." sözleri öğrencilerden büyük alkış aldı.

İstanbul'da 2009-2010 yılında faaliyete giren okulların toplu açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İBB Başkanı Kadir Topbaş, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, iktidarda oldukları 7 yıl içinde eğitime yapılan yatırımları anlattı. Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyetten oluşan 4 temel taş üzerinde yükselttiklerini belirten Erdoğan, 2002'de 7,5 milyar lira olan bütçedeki eğitim payını, 2009 yılında 27,5 milyar liraya yükselttiklerini vurguladı. Erdoğan, "7 yılda Türkiye genelinde tam 133 bin yeni derslik açtık. 114 Anadolu Öğretmen Lisesi, 540 genel lise, 565 Anadolu Lisesi, 41 Fen Lisesi, 34 Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, 17 Sosyal Bilimler Lisesi, 43 Bilim ve Sanat Merkezi ve bin 367 muhtelif meslek lisesini hizmete açtık." şeklinde konuştu.

Salonda bulunan iki öğrenciye kaçıncı sınıfa gittiklerini soran Başbakan Erdoğan, öğrencileri işaret ederek "işte bizim yatırımımız bu" şeklinde konuştu. Eğitimin fiziki imkanların da ötesinde ruh ve vicdan işi olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Bize öğretmenlerimizi öyle öğrettiler. İnanıyorum ki öğretmenlerimiz bu cevherleri işlemeye devam edecekler. İstisnasız her çocuk altın kalplidir. Tüm çocuklarımıza aynı titizlikle, incelikle yaklaşmak onları her alanda yetiştirmek bir yandan bilgi ile donatırken bir yandan da yüksek seviyeli vatandaş olarak geleceğe hazırlamak zorundayız. Eğitim camiasının tüm mensuplarının, özellikle anne ve babaların öğrencilere çocuklara bu anlayışla yaklaşmalarını rica ediyorum." diye konuştu.

Erdoğan, öğrencilere seslenerek; din, dil, ırk ve memleket ayrımı yapmadan birbirlerini sevmelerini istedi. Öğrencilere, "Türk milletinin hepimiz bireyi miyiz?" sorusuna öğrenciler hep bir ağızdan "Evet cevabını verdi." Erdoğan'ın Dolayısıyla bu duyguyla birbirimizi seveceğiz. Bir olacağız, beraber olacağız." sözleri öğrencilerden büyük alkış aldı. Erdoğan ardından, "72 milyon vatan evladı biriz beraberiz. İster Türk ister Kürt, ister Laz, ister Çerkez, ister Abhaza, ister Roman, ne olursak olalım yaradılanı yaradandan ötürü seveceğiz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından temsili açılış gerçekleştirildi ve Başbakan Erdoğan açılışı yapılan okullara katkıda bulunan hayırsever vatandaşlara plaket verdi. Erdoğan hayırsever vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber