Kız meslek lisesinde akşam eğitimine tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 22:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sivas Kız Meslek Lisesi'nde derslik sayısının azlığı nedeniyle akşam saatlerinde de süren eğitime, veliler tepki gösterdi.Sivas Kız Meslek Lisesi'nin derslik sayısı azlığı sorunu nedeniyle, okula kayıtlı toplam 2 bin 100 öğrencinin bir bölümü eğitimini ''sabahçı'', bir bölümü ise ''öğlenci'' olarak sürdürüyor.

Eğitimine saat 14.00'da başlayan öğrenciler, okuldan saat 20.00'da çıkıyor. Akşam karanlığında okuldan çıkan kız öğrencilerin bir bölümü servis araçlarıyla evine giderken, servis imkanı olmayan öğrenciler ise anne veya babalarının okula gelmesini bekliyor.

Duruma tepki gösteren veliler, hem çocuklarının hem de kendilerinin mağdur olduğunu belirterek, okul çıkış saatlerinin yeniden düzenlenmesini istedi.

Akşam saatlerinde okulun önüne geldiklerini ve çocuklarının dersten çıkmasını beklediklerini ifade eden veliler, çocukların eve tek başına gelmeye korktuğunu, kendilerinin de akşam karanlığında kızlarının tek başına cadde ve sokaklarda yürümesinden endişe ettiklerini belirtti.

Kış günlerinde beklemekte zorlanacaklarını ifade eden veliler, yetkililerden bu duruma bir an önce çözüm bulmalarını istedi.

Okul taşıtlarının görevlileri de hem öğrencilerin hem de kendilerinin okul çıkış saatinden memnun olmadığını belirtti. Servis görevlileri okul çıkış saati nedeniyle eve geç gittiklerini, ailelerine zaman ayıramadıklarını ifade etti.

Okulda 2 bin 100 öğrencinin kayıtlı olduğunu belirten yetkililer, okulun ana binasında 18, diğer binasında ise 20 derslik bulunduğunu, bu sayının tekli eğitime yetmediğini, bu nedenle okulda sabah ve öğlen 2 ayrı grup halinde öğrencilere eğitim verildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber