Kamunun toplam memur talebi 118 bin

Haber Giriş : 19 Ocak 2005 01:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlıkların istediği personel sayısı 118 bine ulaşırken, bu yıl kamuya 48 bin personel alınacak. Kabine üyeleri taleplerde ısrar ederken, Başbakan Erdoğan personel dağılımı için çalışma yapılmasını istedi.

Kamuya bu yıl alınacak personel sayısı 48 bin olurken, kamu kurum ve kuruluşlarından gelen kadro talebi ise 118 bin 520 düzeyinde bulunuyor. Konunun görüşüldüğü dünkü Bakanlar Kurulu'nda kabine üyeleri Avrupa Birliği çalışmaları nedeniyle daha fazla kadroya ihtiyaç duyduklarını belirterek, ?Taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz? dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, personel dağılımı için çalışma yapılması talimatı verdi

Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısında kamuya bu yıl alınacak 48 bin personelin kurumlara dağılımı görüşüldü. Toplantıda kabine üyeleri özellikle AB süreci nedeniyle personele ihtiyaç duyduklarını belirtti. Avrupa Birliği çalışmaları ve tarama süreci faaliyetleri için geçen yıla göre daha fazla personelin istihdamına ihtiyaç duyduklarını dile getiren kabine üyeleri, ?Taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz? dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, personel istihdamı için çalışma yapılması talimatını verdi. Kadroların kurumlara göre dağılımının hafta başında tamamlanacağı belirtildi.

EN YÜKSEK TALEP MİLLİ EĞİTİM'DEN

Ancak kamuya alınacak personel sayısı ile talepler arasında büyük bir farkın bulunduğu ortaya çıktı. Kamuya bu yıl alınacak personel sayısı 48 bin olarak belirlenirken, kamu kurum ve kurluşlarından gelen kadro talebi 118 bin 520 oldu.

En fazla talepte bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin personel isteğinin ise karşılanacağı belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü 7 bin, adalet bakanlığı 7 bin 743 , Sağlık Bakanlığı ise 5 bin adet kadro istedi.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber