Öğrenciye af göründü

Haber Giriş : 19 Ocak 2005 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrenci affı konusunda yetki alan Meclis Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç, hazırlıklara başladı. Af konusunda çalışmaları yürüten Altıkulaç, 29 Ocak'ta yapılacak CHP Kongresi'nin sonucunu bekliyor.

Altıkulaç, kongreden çıkacak genel başkanı ziyaret ederek, af konusunda destek isteyecek. AKP, Meclis'te af konusunda bir mutabakat arayacak ancak CHP'den destek gelmez ise teklifi tek başına verecek.

AKP, öğrenci affını önümüzdeki bir ay içerisinde çıkarmayı planlıyor. Altıkulaç da, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ile bir süre önce görüşerek destek aradı. Prof. Dr. Teziç, Altıkulaç'a yeşil ışık yakmadı, ancak ?Bu bir siyasi tercihtir? dedi.

YÖK, Meclis'te bekleyen iki af teklifinin altyapısını ise yetersiz bulurken söz konusu tekliflerin 1980'den sonrasını kapsamasını da eleştirdi. Edinilen bilgiye göre AKP, af teklifini hazırlarken bu eleştirileri dikkate alacak.

Edinilen bilgiye göre, af teklifi 2000 yılı sonrasını kapsayacak. Öğrencilere iki sınav, iki bütünleme hakkı öngörülecek. Teklif, yüksek lisans, doktora öğrencilerini de kapsayacak. Af teklifinden, askerde bulunanlar ile Polis Koleji'nde okuyanların yararlanması planlanıyor.

Yapılan araştırmaya göre, teklif, 2000 yılı sonrasını kapsarsa açık öğretim eğitimi yarıda kesilenlerle birlikte toplam 220 bin kişiyi içerecek.

Hazırlanan af teklifi, YÖK'e de sunularak görüş alınacak. Affın, Şubat ayı içerisinde Meclis'ten çıkarılması da planlanıyor.

AKP'li Meclis Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Ali Aydınlıoğlu da, Meclis'te af konusunda bir fikir birliğinin oluştuğunu söyledi. Üniversitelerden ayrılmak zorunda kalan öğrencilerin Türkiye'nin önünde ciddi bir sorun oluşturduğunu belirten Aydınlıoğlu, ?Meclis olarak buna sahip çıkmalıyız. Bu gençler tekrar topluma kazandırılmalıdır? dedi.

ÖSS için başvurular internetten yapılacak

LİSELERE Giriş Sınavı'ndan sonra Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) başvuruları da internet aracılığıyla alınacak. ÖSS başta olmak üzere Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) gerçekleştirdiği diğer sınavların başvurularının internet üzerinden gerçekleştirilmesi için hazırlık yapılıyor. ÖSYM, başvuruların okullarda internet ortamında alınması için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) destek istedi.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, başta ÖSS olmak üzere diğer sınavların başvurularının internet aracılığıyla alınması için proje hazırladıklarını bildirdi. ?Bunun için okullara ihtiyacımız var? diyen Yarımağan, ?Bu işin teknik olabilirliğini araştırıyoruz. Çalışmalarımızı olgunlaştırma aşamasındayız? dedi.

H.O.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber