Polis amcadan tenis dersleri

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Ekim 2009 23:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sırrıberk ARSLAN

Kahramanmaraş Emniyet Müdür Yardımcısı Gül, fakir ve sorunlu 20 çocuğa polis evi kortunda tenis dersleri veriyor

Kahramanmaraş Emniyet Müdür Yardımcısı olan lisanslı tenisçi Saim Gül, geçtiğimiz Ramazan ayında polis evinin tenis kortunda antrenman yaparken, iftar çadırından aldıkları yemekleri evlerine götüren üç küçük çocuğun kendisini izlediğini gördü. Onlarla bir süre sohbet etti. Daha sonra çocuklar polis müdürü Gül'ü tel örgülerin dışında değil seyirci koltuklarında izlediler. Gül, çocuklarla yaptığı sohbetlerde onların sokak çocuğu olma risklerinin olduğunu görünce harekete geçti. Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılur ve Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın'a durumu anlattı. Yapılan çalışmayla Kahramanmaraş merkezde psikolojik açıdan her türlü telkine açık, düşük gelir grubundan, aile içi sorunu olan, çevresiyle uyumsuz, işsiz ya da okulla bağını koparmak üzere olan 3'ü kız 20 çocuk tespit edildi.

HAYIRSEVER YARDIMI

Emniyet Müdürlüğü ve hayırsever bir işadamının katkısıyla çocuklara giysi ve tenis malzemeleri alındı. Emniyet Müdür Yardımcısı Saim Gül geçtiğimiz hafta çocuklara tenis dersi vermeye başladı. Haftada 5 saat çocuklara tenis dersi veren Gül, tenis sporunu öğrendiklerinde çocuklara amatör tenis lisansı çıkartılacağını söyledi. Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, amaçlarının suça meyilli çocukları bu ortamdan kurtarmak olduğunu belirterek, "Burada suç işleme riski altında bulunan çocuklara yönelik böyle bir etkinlik düzenledik. Bir başlangıç oldu. Bir projemiz daha var. Her mahallede spor takımı oluşturmak istiyoruz. Bununla ilgili de çalışmalar devam ediyor. Yine bu proje de suç işlemeye meyilli veya suç işlemiş çocuklara yönelik olacak. Eğer bu çocukları suç ortamından alabilirsek Kahramanmaraş rahatlayacaktır. Bu çocuklar polisi, devleti öğrenecek. Devletin ne kadar önemli olduğunu ve vatandaşları için neler yaptığını öğrenecek'' diye konuştu. Aydın, Kahramanmaraş'ta 90 mahallenin her birinde bir spor takımı oluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

AVŞAR'A ÖZENİYOR

Yaşları 10 ile 14 arasında değişen 3'ü kız 20 çocuk ünlü tenisçiler gibi olmak istiyor. Reşit Gümüşer İlkögretim Okulu 7. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Esra Doğan, "Hülya Avşar gibi tenisçi olmak istiyorum. Televizyonda izliyorum. Onun gibi maç yapmak istiyorum" derken, 10 yaşındaki Şehit Yusuf Çavuş İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Yusuf Sert ise, "Ben hem üniversite okuyacağım hem de şampiyon bir tenisçi olacağım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber