Ziraat 8 işlemle kilitlendi

Haber Giriş : 19 Ocak 2005 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı öncesi Ziraat Bankası'nda aynı anda 8 ayrı işlemin yapılması şubeleri kilitledi. Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, şubelerin bu kadar farklı işlemi yapmakta zorlandığını belirtirken, ?Personel sayısı az, çok çalışıyoruz ancak kalabalığa yetişemiyoruz' dedi.

EMEKLİLERİN, İmar Bankası mağdurlarının ve vergi iadelerinin aynı günlere denk gelmesi Ziraat Bankası şubelerinin önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, emekli maaşları, maaş farkları, İmar Bankası, Taşıt Vergisi ödemeleri ile öğrenci harçları tahsilatı, vergi iadesi zarflarının teslimi ve banka kartlarının değiştirilmesi işlemlerinin bir araya geldiğini, şubelerin bu kadar farklı işlemi yerine getirmekte zorlandığını söyledi. Sayın, ?Emekli maaş farkları maaşlara otomatik olarak eklenseydi, vergi iadelerinde tarihin ay sonuna kadar uzatıldığı duyurulsaydı, diğer tahsilatlarda zamana yayılsaydı, bu kadar birikim olmazdı' dedi.

FARKLAR AYNI ANDA:

Sayın, Ziraat Bankası'nın emeklilere maaş ödemelerinde rahatlama yaratmak amacıyla emeklileri bölümlere ayırdığını ancak maaş farklarının tüm emeklilere aynı anda verilmesinden dolayı bu uygulamanın şu anda işlemediğini söyledi. Bankaya işlemini gerçekleştirmek üzere gelmiş hiç bir mudiye, ?İşleminizi şimdi yapmıyoruz' deme hakkına sahip olmadıklarını belirten Sayın, ?Personel sayımız yetersiz. Buna rağmen tüm işlemleri gerçekleştirmek için çalışıyoruz, ancak yetişemiyoruz' diye yakındı. Sayın, bazı kart sahiplerinin banka kartı ile para çekme yerine kuyruğa girmeyi tercih ettiğini bunun da kuyrukları uzatan bir diğer unsur olduğunu kaydetti.

EK MESAİYE RAĞMEN İZDİHAM:

Ziraat Bankası şubelerinde her gün iki saat ek mesai yapılmasına rağmen işlemlerini yapmak isteyen emekliler uzun kuyruklar oluşturdu. Ziraat Bankası şubelerinin önünde kuyrukların uzamasının bir nedeni de emeklilerin aylıklarını ve farklarını banka şubelerinden çekmekte kullandığı banka kartlarını yenileme yönteminin bu yıl değişmesi oldu. Geçtiğimiz yıllarda bir form doldurularak otomatik olarak yapılan banka kartları yenilemesi, bu yıl bazı banka şubelerinde aynı şekilde yerine getirilmedi. Bu nedenle bazı şubelerde kuyruğa girerek banka kartı formu dolduran emekliler, para çekmek için tekrar kuyruğa girmek zorunda kaldı. Emeklilere banka kartı verilmesi veya mevcut banka kartlarının süresinin uzatılması için geçtiğimiz yıllarda sorulan sorulara yenilere eklendi. Vatandaşlık numarası, vergi numarası gibi bir çok yeni soruya yanıt veremeyen emeklilerin form doldurma süresi uzadı.

Bunları yapın kuyrukta beklemeyin

ZİRAAT Bankası yönetimi, emeklilere kuyrukta beklememeleri için şu formülü öneriyor:

İşlemlerinizi son güne bırakmayın.

Maaşınızı çekmek için banka kartı kullanın.

Bankamatikte kalan küsurat için kuyruğa girmeyin.

Maaş farkları için bayram sonrasını bekleyin.

Vergi iadesi zarflarını bayramdan sonra teslim edin.

Daha az mudinin bulunduğu şubeleri kullanın.

5.5 milyon emekliye ödeme yapıyor

EMEKLİ Sandığı üyesi 1.5 milyon, SSK emeklisi 2.7 milyon, Bağ-Kur emeklisi 300 bin, 65 yaş üzeri 1 milyon kişinin emekli maaşları Ziraat Bankası kanallarıyla ödeniyor. Banka ayrıca, 381 bin İmar Bankası mudisine ödeme yapıyor. Nema ödemeleri, çiftçilere yapılan ödmeler, Kredi ve Yurtlar Kurumu ödemeleri, Sosyal Yardım Dayanışma Fonu ödemeleri Ziraat Bankası kanalıyla gerçekleşiyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber