SGK'yı sahte evraklarla dolandırdılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2009 15:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Batman'daki sahte kupür operasyonunda olayla ilgileri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 36 kişiden 2'si tutuklandı.

- Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, aralarında Batman'ın da bulunduğu 6 ilde bazı eczanelere eş zamanlı düzenlediği sahte kupür operasyonunda gözaltına alınan 36 kişi adliyeye sevk edildi.

Batman'da faaliyet gösteren özel bir hastanede 130 şahıs adına sahte ilaç kullanım muafiyet raporu düzenlenmesi, bu raporlarla eczaneler tarafından hasta adına ilaç yazdırılarak Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) tahsil edilmesi ve kamu kurumunun zarara uğratılması iddialarıyla ile ilgili olarak Batman polisinde yapılan çalışmalarda, sahte olarak adına ilaç kullanım muafiyet raporu düzenlenen şahıslara ulaşılarak şahısların bilgilerine başvurulmuş, bu şahısların alınan beyanlarında, söz konusu ilaç

kullanım muafiyet raporlarının kendi bilgileri dışında düzenlendiği ve reçetelerde yazılı bulunan ilaçların kendileri tarafından eczanelerden alınmadığı anlaşılmıştı. Bunun üzerine başlatılan çalışmada, sahte olarak 130 şahıs adına düzenlenen ilaç kullanım muafiyet raporları ile ilgili olarak geniş çaplı araştırma ve inceleme yapılabilmesi amacıyla SGK Başkanlığı'ndan teknik uzman talebinde bulunuldu. SGK Başmüfettişi tarafından yapılan inceleme ve araştırma neticesinde; sahte olarak düzenlenen 130 adet ilaç kullanım muafiyet raporunda isimleri geçen şahıslar adına çeşitli sağlık kurumlarından reçeteler düzenlendiği, bu reçetelerin genellikle aynı doktorlara yazdırıldığı ve aynı eczaneler tarafından SGK'ya fatura edilerek parasının tahsil edildiği, bu yöntemle kamu kurumunun dolandırıldığı tespit edildi.

"Kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik" suçlarına karışan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Batman'da düzenlenen operasyonda ve devamında, aralarında bazı hastane görevlilerinin, doktorların, eczacıların ve eczane çalışanlarının bulunduğu toplam 36 şahıs gözaltına alındı.

Yakalanan şahısların ikametlerinde, eczanelerinde ve depo olarak kullanmış oldukları yerlerde yapılan aramalarda 279 adet küpürü kesilmiş ilaç kutusu (İlaçları İçinde), 383 adet kutusundan kesilmiş ilaç kupürü,16 adet sağlık karnesi, 26 adet sağlık karnesi fotokopisi,127 adet nüfus cüzdanı fotokopisi, 6 adet ilaç kullanım muafiyet raporu (Asıl), 18 adet ilaç kullanım muafiyet raporu (Fotokopi), 38 adet reçete, 78 adet epikriz raporu, 1 adet 7,65 mm. çaplı Baretta marka tabanca, şarjör ve 33 adet 7,65 mm

fişek ele geçirildi. Haklarında, "Kamu Kurumu Aleyhine Nitelikli Dolandırıcılık ve Sahtecilik" suçlarından tahkikat yapılan 36 kişi Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Sevk edilen şüpheli şahıslardan 2'si çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak Batman F -Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber