DİSK Başkanı Çelebi saldırıyı anlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2009 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu bacağından yaralanan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi taburcu oldu. Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Çelebi, olay ve suçun basitleştirilmek için alacak-verecek kılıfı uydurulduğunu savunarak, "Atılan kurşun, yalnızca DİSK Genel Başkanı'na suikast kurşunudur" dedi.

5 Ekim'de uğradığı silahlı saldırının ardından Florence Nigtihgale Hastanesi'ne kaldırılan Süleyman Çelebi'nin tedavisi tamamlandı. Taburcu olmadan önce basın toplantısı düzenleyen Çelebi, sağlık durumunun iyi olduğunu ve saldırı nedeniyle vücudunda hiçbir fiziki hasar kalmayacağını belirtti. Süleyman Çelebi, olayın ardından kendisini arayan ve destek veren herkese teşekkür ederken gözyaşlarına hakim olamadı. Duygulanan ve gözyaşı döken Çelebi, olayın ardından ortaya atılan alacak-verecek meselesi ddialarına tepki göstererek, "Olay günü bazı basın organlarında 'arkadaş kurşunu', 'alacak kurşunu', 'kurşun iş ortağından geldi' gibi beni ve ailemi yaralayıcı açıklamalar ortaya çıktı. O ifadelerin bir bölümü bu işi yapanların beyanına dayanıyor. İçişleri Bakanı açıklama yapıyor 'olay terör olayı değil, siyasal olay değil.' İki saatte her şey anlaşılıyor. Ne arkadaş kurşunu, ne de alacak kurşunu, yalnızca DİSK Genel Başkanı'na suikast kurşunudur. Ya kurşun beni yaralamayıp öldürseydi" dedi.

Süleyman Çelebi, olayla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini ve her şeyin en kısa zamanda gün yüzüne çıkacağını belirtti. Her şeyin devlet ve polisin elinde olduğunu savunan Çelebi, "Beyefendi ifadesinde 'ayağına sıktım' diyor. Herhalde beni tatile göndermek için değil, kalp hastası bir insanın neresine ne sıkarsanız sıkın o anda gidebilirdi. Elinde silahı gördüğünde bazıları kalpten gider. Şu saate kadar gözyaşı dökmedim. Şimdi ise timsal gözyaşları dökmedim, duygusallığım tamamen arkadaşlarımla ilgili.

Öldürülseydim, bu kirli bilgilerle öteki dünyaya gitmiş olacaktım. Bunları izah edememiş olacaktım. Saldırının kesinlikle hiçbir ticari ve parasal bir nedeni yoktur. Bu şahıs, derin psikolojik sorunları yoksa, eğer birileri tarafından yönlendirilmiştir" açıklamasında bulundu.

Çelebi, "Ülkemizde pek çok cinayet işlenmiş bunların failleri ve yönlendiricileri yıllarca gizlenmiş, ortaya çıkarılmamıştır. Burada da olay ve suç basitleştirilmek için alacak-verecek kılıfı uydurulmuştur" derken, salonda bulunan sendikalılar "İnadına sendika, inadına DİSK" sloganları attı.

ESRA ŞİMŞEK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber