Örnek belediye kütüphanesi

Haber Giriş : 20 Ocak 2005 02:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi, yurt ve dünya genelinde günlük aktüaliteyi takip etmek isteyen vatandaşlara özel hizmet veriyor.

Kütüphane bünyesinde oluşturulan Süreli Yayınlar Bölümü, halktan büyük ilgi görmeye devam ediyor. Her gün 15 yerel ve ulusal gazete ile 3'ü yabancı yayın olmak üzere toplam 40 adet haftalık ve aylık derginin yer aldığı Süreli Yayınlar Bölümü, kısa sürede Bursalılar'ın uğrak mekanlarından biri oldu. Günde yaklaşık 2 bin kişi, hiçbir ücret ödemeden bütün günlük gazeteleri okuyabiliyor.

Özellikle emekli vatandaşlar ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği Setbaşı'ndaki şehir kütüphanesinin Süreli Yayınlar Bölümü, modern görüntüsüyle de dikkat çekiyor. Kütüphane Müdürü Enver Karakoç, "Bu hizmetimizi hemşehrilerimiz yeni yeni öğreniyor ve gün geçtikçe de ziyaretçi sayısı artıyor" dedi. Boş zamanlarını değerlendirerek, yurt ve dünya gündemini takip etmek isteyen tüm vatandaşlara kapılarının açık olduğunu söyleyen Enver Karakoç, "Hemşehrilerimizin kahvehane yerine kütüphaneye gelip zamanını değerlendirmesi, bizleri mutlu ediyor" diye konuştu.

Bu arada Şehir Kütüphanesi Süreli Yayınlar Bölümü'ne hemen hemen her gün geldiğini söyleyen emekli öğretmen Yılmaz Köksal (64), "Yaşadığım şehirle ilgili tüm haber ve köşe yazılarını buradan takip ediyorum. Bizlere böyle bir hizmet sunan Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Kütüphanesi yetkililerine teşekkür ederim" dedi. Devlet memuru İsa Öztürk (55) ise, fırsat buldukça Şehir Kütüphanesi Süreli Yayınlar Bölümü'ne gelerek, yurt ve dünya gündemini buradaki gazete ve dergilerden takip ettiğini belirtti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber