KTÜ'de, Dekan polisten koruma istedi

Haber Giriş : 20 Ocak 2005 03:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Gök, Trabzon Valiliği'ne başvurarak koruma talebinde bulundu.

Silahlı saldırı sonucu 7 Ocak günü Boztepe Mahallesi'nde öldürülen KTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadettin Güner'in profesörlüğünü 2 yıl geciktirdiği iddiasıyla eşi Melek Güner tarafından cenaze törenine gelmesi istenmeyen Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Gök, Trabzon Valiliği'ne başvurarak, mal ve can güvenliğinin korunması talebinde bulundu.

Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç'e dilekçesini veren Prof. Dr. Gök'ün geçen hafta Kimya Bölümü'ndeki çalışma odasının kapısının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırıldığı ve bu nedenle can ve mal güvenliğinin sağlanması için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Prof. Dr. Gök, başvuru dilekçesinde devletin bilmesi gereken bilgilere yer verdiğini ve gerekenin yapılması talebinde bulunduğunu söyledi.

Öte yandan, koruma talebine henüz bir cevap verilmediği ve konu ilgili komisyonda görüşüldükten sonra karar alınacağı öğrenildi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber