Onarımı bitmeyen lise hala açılamadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ekim 2009 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

AĞRI'nın Patnos İlçesi'ndeki Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin pansiyonunda depreme karşı güçlendirme çalışmaları tamamlanamadığı için 350 öğrenci ders başı yapamadı. Köylerden gelen yatılı öğrencilerin okuduğu lisede eğitime 20 Ekim'de başlanacak.

Okulun pansiyonunda haziran yının son haftasında güçlendirme ve onarım çalışmalarına başladıklarını belirten müteahhit İsmail Hallaç, gecikmenin kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi. İsmail Hallaç, ?Pansiyon kısmındaki çalışmalar 5 Ekim'de bitti. Milli Eğitim Bakanlığı yüzde 10'luk keşif artışıyla birlikte ek iş çıkarınca biz de süre istedik. Ekimin 20'sinde okulu teslim edeceğiz. Pansiyonun temeli, kazıldı ve depreme dayanıklı hale getirildi. Yatakhaneler, lavabolar yenilendi. Binada ayrıca ısı yalıtımı sağlandı? dedi.

Patnos Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, yaklaşık bir aylık gecikme ile açılacak lisede telafi eğitim programı uygulanacağını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptırdığı güçlendirme ve ek inşaatın 20 Ekim'e kadar tamamlanacağını belirten Kaymakam Tuncay Dursun, öğrencilerin daha iyi ve güvenli bir binada barınacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber