Savcı Gök hakkındaki taciz iddiasında yeni gelişme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2009 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Savcısı Murat Gök hakkında, İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısıyken kendisine cep telefonuyla gönderdiği mesajlarla cinsel taciz ve hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Ü.E.İ, Yaşar Üniversitesi'ndeki görevinden istifa etti.

Alınan bilgiye göre, Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Ü.E.İ, çalıştığı kurumdan ayrıldı.

Ü.E.İ'nin avukatı Ayla Ülük, müvekkilinin görevinden istifa ettiğini belirterek, ''Müvekkilim, Murat Gök'e karşı yaptığı şikayet ve açtığı tazminat davası nedeniyle kamuoyunun gündemine geldi. Her defasında habere konu olurken, saygın bir ismi olan Yaşar Üniversitesi de olayla ilgili gündeme geliyordu. Müvekkilim üniversitesinin adını yıpratmamak adına istifa etmeyi uygun buldu'' dedi.

Ü.E.İ, avukatları aracılığıyla Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş, Murat Gök'ün CMK 250 ile yetkili Cumhuriyet Savcısıyken, babasını bir soruşturma nedeniyle tutuklattığını, babasının davasını takip ederken Gök'ün kendisini SMS mesajlarıyla taciz ettiğini öne sürmüştü.

Suç duyurusunda, Murat Gök'ün Ü.E.İ'ye gönderdiği cep telefonu mesajlarından, Yaşar Üniversitesi Rektörü'nün telefonlarının gayri resmi şekilde dinlendiğinin anlaşıldığı, haberleşmenin ve Rektörün özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği de iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber