Konya'da 15 öğrenci yedikleri cipsten zehirlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2009 14:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Konya'da bir ilköğretim okulu öğrencileri, öğle arasında yedikleri cipslerden zehirlendi. Çeşitli hastanelere kaldırılan 15 çocuk tedavi altına alındı.

Doktor Teoman Bilge İlköğretim Okulu'nda öğle arasında ekmek arası köfte ve cips yiyen bazı çocuklar, bir süre sonra rahatsızlandı. Aynı belirtiye 15 öğrencide rastlanması üzerine okul yönetimi durumu sağlık ekiplerine haber verdi.

Okula gelen çok sayıda ambulans çocukları Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanelerde tedavi altına alınan 15 öğrenci, gerekli kontrollerin ardından tedbir amaçlı servislere çıkarıldı.

Yıllardır aynı kantinciden yemek yediklerini söyleyen öğrenciler, güvendikleri için cipsilerin son kullanma tarihlerine bakmadıklarını aktardı.

Okul Müdürü Ömer Özkaya, çocukların kantinden yedikleri yemeklerden dolayı rahatsızlandıklarını ifade etti. Öğrencilerin mide bulantısı şikâyeti üzerine harekete geçtiklerini aktaran Ömer Özkaya, "Biz de durumu tedbir amaçlı olarak sağlık kuruluşuna bildirdik. Okula gelen ambulanslarla 15 çocuk, çeşitli hastanelere sevk edildi. Doktorlardan gerekli tetkikleri yaptıklarını ve öğrencilerin durumlarının iyi olduğu haberini aldık. Çocuklardan kantinden yedikleri ekmek arasından numuneleri aldım, gelen ekip olursa numuneleri onlara teslim edeceğim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber