Rastgele grip aşısı yaptırmayın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2009 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Yimpaş Çağrı Hastanesi Başhekimi Dr. Kemal Yazar, soğukların başlamasıyla artan solunum yolu enfeksiyonlarına karşı vatandaşları rastgele grip aşısı yaptırmamaları konusunda uyardı. Gribe yakalananların sağlık kuruluşlarına başvurmaların isteyen Dr. Yazar, rastgele grip aşısı yaptırmanın aşıdan umulan faydanın görülmesini de engelleyebileceğini söyledi.

Solunum yolu enfeksiyonlarının, özellikle çocukları ve yaşlıları olumsuz etkilediğini anlatan Dr. Yazar, "Grip hastalığı, sıklıkla burunda kuruma, yanma, genizde yanma, kaşıntı hissi, burunda tıkanıklığın yanı sıra burun akıntısı ile kendini gösteriyor. Hafif olmak üzere ateş de görülüyor. Hastada genel vücut kırgınlığı oluyor. Ayrıca yorgunluk hissi, burundan ve genizden gelen akıntıya bağlı öksürük, balgam çıkarma hissi ve problem devam ederse baş ağrısı ile karşı karşıya kalıyor. Bu durumda hastanın hemen bir hastaneye başvurması lazım. Ayrıca rastgele aşı yaptırmamaları için de hastaları uyarmak istiyorum." dedi.

Özellikle alerjisi olanlarda, vücut direnci zayıf kişilerde hastalığın uzun sürüp tekrarlayabileceğini belirten Dr. Yazar, "Yaşlılarda ve akciğer hastalıklarında gribin ortaya çıkması, bu problemleri ağırlaştırabilir. Bu tip hastaların yakından takip edilmesi gerekiyor. Gribal enfeksiyonlarda asıl olan vücudun direncinin yüksek tutulup koruma mekanizmasının geliştirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Kış hastalıklarına yakalanmak istemeyen vatandaşların beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Yazar, gribal enfeksiyonların tedavi edilmediğinde bronşite dönüşebileceği uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber