Lise öğrencilerinden öğretmen açığı protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2009 17:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir grup lise öğrencisi, ?öğretmen açığı? nedeniyle derslerinin boş geçtiğini iddia edip, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü.

Viranşehir ve Fatih Lisesinden yaklaşık 50 öğrenci, ?öğretmen olmayışı nedeniyle bazı derslerinin boş geçtiğini? belirterek, ellerindeki dövizlerle Keleşabdioğlu Mahallesi'nde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne doğru yürüyüşe başladı.

?Öğretmen istiyoruz? ve ?Ücretli öğretmen istemiyoruz? gibi çeşitli sloganlar atan gruptakiler adına konuşan Fatih Akyürek, derslerinin boş geçmesini istemediklerini belirterek, ?Yetkililerden bir an önce öğretmen açığını kapatmalarını ve bizlere kaliteli bir eğitim ve öğretim vermelerini istiyoruz? dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğüne doğru giden öğrencilerin yanına gelip, onlarla görüşen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmethan Özdemir, bazı okullardaki öğretmen açığını kapatmak için Ramazan Bayramı'ndan önce ücretli öğretmen alımının yapıldığını, ancak bu öğretmenlerden bir kısmının işe başlamadığını söyledi.

Bunun üzerine göreve başlamayan öğretmenlerin yerine ikinci defa alım yapıldığını bildiren Özdemir, bunların da yarından itibaren derslere girmeye başlayacağını ifade etti.

Öğrenciler, daha sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber