Bakan memurları uyardı: 'Benim işim değil' deyip, vatandaşı geri çevirmeyin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2009 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlerine vatandaşa daha hızlı ve kaliteli hizmet verme çağrısında bulundu. Vatandaşların işini zamanında bitirme talimatı veren Dinçer, memurları uyardı: "Bir memur kendisine gelen vatandaşı 'bu benim görevim değil deyip' geri gönderemez göndermemeli. İnsanımız boş olan memurdan istediği hizmeti alacak." Müdürlerden personellerini buna göre eğitmelerini isteyen Dinçer, şikayet mektuplarına değinirken, "Referanslarınız sizi kurtaramaz." diye ikaz etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Türkiye İş Kurumu İl Müdürleri toplantısına katıldı. İl müdürlerine bürokrasiyi azaltma genelgesini anlatan Dinçer, il müdürlerinden vatandaşların işini bekletmeden çözmelerini istedi. Memurların da bu yönde eğitilmesini isteyen Bakan, "Bir memur kendisine gelen vatandaşı 'bu benim görevim değil' deyip gönderemez göndermemeli. İşleri ayrıştırdığımızda vatandaş her memura ayrı ayrı gidiyor. Bu da hizmetleri yavaşlatıyor. Boş olan memurdan istediği hizmeti alacak. Personelinizi buna göre eğitin." şeklinde konuştu.

Kendisinin masasında bir günden fazla evrak bekletmediğini kaydeden Dinçer, müdürlere de aynı çağrıyı yaptı. Evrakların bekletilmesi halinde müdürlerin işlerini aksattığı kanaatine varacağını aktaran Dinçer, vatandaşa hizmet sunulan binaların da güzel düzenlenmesini istedi: "Masanızın bir kenarına çiçekte mi koyamıyorsunuz. Makam odaları gayet güzel. Ama memurların çalıştığı yerlerin boyası dökülmüş. Eğer böyleyse hizmet sunduğunuz insanları kale almıyorsunuz. Elinize bir fırça alın boyayıverin. Vatandaşın hizmet aldığı yeri güzelleştirmeye yönelik gayret gösterin."

Hizmet sunumunda önceliğin vatandaş daha sonra personel son alarak il müdürü olduğunu vurgulayan Dinçer, 5 sene sonra vatandaşların Türkiye İş Kurumu hakkında olumlu görüş belirtmesi için bugünden çalışacaklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber