Kırsal alandaki okullar da hızlı internete kavuştu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2009 16:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türk Telekom'un Mart 2007'de başlatılan kırsal dönüşüm projesinde, 9 bin 750 devrenin yerine, yeni nesil ağ tabanlı çokluservis erişim devreleri yerleştirildi. Proje, 20 ayda bitirildi. Türk Telekom, bu projeyle, kırsal alanlardaki okulların neredeyse tamamına internet erişimi sağladı. Ayrıca, ülke genelinde eş düzeyde kaliteye sahip genişbant hizmetleri verebilir hale geldi. Bu da Türk Telekom'un hem müşteri tabanını genişletmesi, hem de yeni gelir kaynaklarına ulaşması anlamına geliyor.

Alcatel-Lucent, Türkiye'nin lider operatörü Türk Telekom'un kırsal dönüşüm projesini tamamladı. Türk Telekom, projeyle, ülke genelindeki dijital bölünmeyi ortadan kaldırarak, kırsal yaşamı büyük şehirlere özgü iletişimle iyileştirmeyi amaçlıyor. Proje, Türk Telekom'a aboneleri için birtakım yeni hizmetler sunma imkanı da tanıyor. Türk Telekom Network Direktörü Memet Atalay, konu hakkında şunları söyledi:

"Kırsal dönüşüm projesinin tamamlanması, hem Türk Telekom hem de ülkemiz için çok önemli bir başarıdır. Türk Telekom, bu projeyle, bölgesel gelişim farklılıklarını ortadan kaldırıyor ve aynı hizmetleri Türkiye'nin her köşesinde sunma yeteneği kazanıyor. Proje, internet kullanımını ülke çapına yaymamızı ve Türkiye genişbant pazarını büyütmemizi sağlıyor. Alcatel-Lucent ile birlikte, güvenilir ve ölçeklenebilir bir ağ altyapısı kurduk. Bu yapı, hem yeni hizmetler sunmamızı destekliyor, hem de sürekli başarının yolunu açıyor."

Alcatel-Lucent Teletaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kançal ise projeyi, "Bu dev projeyi vaat edilen sürede bitirdik. Projeyi böylesine büyük bir başarıya dönüştürmede emeği geçen tüm Türk Telekom ve Alcatel-Lucent çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin kırsal bölgelerine yeni nesil teknolojilerin kazandırıldığı bu büyük projenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Proje, büyük servis sağlayıcılara genişbant teknolojisinden mümkün olan en üst düzeyde yararlanabilmeleri, böylece hem pazardaki konumlarını güçlendirmeleri, hem de müşterilerine cazip hizmetler sunabilmeleri için verdiğimiz desteğin önemli bir kanıtıdır." ifadeleriyle değerlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber