Kavaf: Bebek satıldığı iddiası tamamen asılsız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2009 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü, İstanbul Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Yuvası'ndaki bir çocuğun zengin bir aileye satıldığı iddiasının tamamen asılsız olduğunu bildirdi.

SHÇEK Genel Müdürlüğünden, bir gazetede çıkan "Yuvadan satılık bebek" haberine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, konunun öğrenilmesinin hemen ardından bir başmüfettiş görevlendirilerek, incelemeye alındığı kaydedildi.

İddianın asılsız olduğunu belirtilen açıklamada şu bilgiler verildi:

"Yapılan inceleme sonucunda olayda bizzat adı geçen Ali Kavuncu'nun verdiği ifade ile de teyit edildiği üzere, adı geçenin iddialarının doğru olmadığı, çocuk yuvası çalışanları ve yetkililerin konuyla ilgili herhangi bir ihmal, kusur, kasıt ve ilgilerinin olmadığı anlaşılmıştır. Ayşe Memişağlar ve Ali Kavuncu hakkında ise genel hükümlere göre işlem yapılmak üzere Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur."

Kurumda koruma altında bulunan çocuklardan durumu evlat edinmeye uygun olanların işlemlerinin bizzat İl Sosyal Hizmetler Müdürlükleri aracılığı ile yürütüldüğü, Genel Müdürlük Çocuk Hizmetleri Daire Başkanlığı'nca onay verilmeden ve yetkili mahkeme kararına dayandırılmadan hiçbir çocuğun evlat edindirilmesinin söz konusu olmadığı kaydedildi.

Kurumda kalan hiçbir çocuğa, kurum doktorlarınca özürlü raporu verilmesinin söz konusu olmadığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Özürlülerle ilgili raporların nasıl düzenleneceği hususu Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'te açık şekilde düzenlenmiştir. Yönetmelikte sayılan tam teşekküllü hastaneler tarafından düzenlenecek heyet raporlarına istinaden bir kimsenin özürlü olup olmadığı belirlenmektedir."

Bu tür sorunlu çocukların, çocuk yuvaları tarafından evlat edindirilmesinin ise hiçbir surette mümkün olmadığı, bu nedenle iddianın asılsız olduğunu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber