Öğrencilerin başarısını artırmak için 240 altın dağıtılacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 18 Ekim 2009 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İzmir'de eğitim kalitesini artırmak için ilginç bir yönteme başvuruluyor. Karabağlar ilçesindeki Şerif Remzi İlköğretim Okulu, başarı oranını yükseltmek amacıyla her ay 30 öğrenciye çeyrek altın dağıtıyor. İlçedeki 60 eğitim yuvası arasında 5'inci sırada yer alan okul, 8 ay boyunca öğrencilerine 240 altın hediye edecek.

Geçen hafta düzenlenen ilk sınavda başarılı olan 30 öğrenci de birer çeyrek altınla onurlandırıldı. Her ay yedi bilgi ölçüm sınavı yapacaklarını anlatan müdür Abdullah Yurt, uygulamayla İzmir'de ilk sıraya yerleşmeyi hedeflediklerini söyledi.

Öğrenci, veli ve öğretmenlerine yönelik düzenlediği anket sonucunda 'Başarıyı Artırma ve Öğrenci Koçluğu Projesi'ni devreye sokan Abdullah Yurt, velilerle de bir haftalık çalıştay düzenledi. Onların önerisi üzerine yol haritası hazırlayan Yurt, kaymakamlık oluruyla projesini uygulamaya koydu. Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Latif Susuz, Abdullah Yurt'u, girişimci ruhundan dolayı tebrik etti: "Okulumuzun beşinci sırada olması çok önemli bir başarı. Diğer okullarımızın da aynı çalışmayı yapmasını bekliyoruz."

ÖMER ORUÇ İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber