Müdüre ceketli taciz suçlaması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Ekim 2009 11:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MEHMET ÇINAR Burdur DHA

Müfettişler, Burdur Tarım İl Müdürlüğü'nde bir kadını, ?Çocuk yapmayı bilmiyorsunuz, kadının üzerine ceketimi koysam hamile kalır? diyerek taciz ettiği öne sürülen şube müdürünün tayinini istedi

Burdur'da Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürü V.S. (44) hakkında, ziraat mühendisi F.B'yi (27) taciz ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Olay, Tarım İl Müdürlüğü'nde görev yapan ziraat mühendisi İ.I.'nın şikâyeti üzerine ortaya çıktı.

Yeni gelin benzetmesi!

İ.I., şikâyet dilekçesinde, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü V.S.'nin odasına giren kadın mühendisler F.B. ve N.D. ile tokalaştığını belirterek, F.B.'ye edep dışı sözler sarf ettiğini öne sürdü.

İ.I., V.S.'nin çocuğu olmayan F.B'ye, ?Siz çocuk yapmayı bilmiyorsunuz, kadının üzerine ceketimi koysam hamile kalır. Nasıl tokalaşıyorsun benimle? Yeni gelinin şey tuttuğu gibi? dediğini iddia etti. Soruşturmayı ?muhakkik' olarak yürüten Burdur Bayındırlık İl Müdürü Ramazan Turan, şikâyetçi ve tacize uğradığı iddia edilen ziraat mühendisi kadınlar ile tanıkların ifadelerini aldı.

Tayini istendi

Tarım İl Müdürlüğü'ne yapılan şikâyet üzerine başlatılan soruşturmadan sonuç çıkmayınca şikâyetçiler bu kez Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na başvurdu. Bakanlık müfettişleri soruşturma sonunda, tacizcilikle suçlanan V.S.'yi Güneydoğu Bölgesi illerini kapsayan 6. Bölge'ye tayinini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber