Öğrencinin gece mesaisi Meclis'te

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Ekim 2009 15:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP'li Sosyal, AKŞAM'ın duyurduğu 'Okulda Gece Vardiyası' haberini Meclis'e taşıdı. Soysal, okulları deprem tadilatında olduğu için başka liselere kaydırılan ve dersten geç saatlerde çıkan öğrencilerin durumunu sordu

OKULLARINDAKİ deprem tadilatı nedeniyle başka bir liseye 'misafir' olup, dersten ancak 22.00'de çıkabilen öğrencilerin durumu Meclis'e taşındı.

AKŞAM, dün 'Okulda Gece Vardiyası' manşetiyle, İstanbul'da deprem tadilatı bitmediği için binlerce öğrencinin başka okullara kaydırıldığını duyurmuştu. Şahinkaya Meslek Lisesi'nde misafir olan Beykoz Hayrettin Paşa Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerinin saat 22.00'de okuldan ayrılabildikleri ortaya çıkmıştı. CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Soysal, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Soysal, 'Okuldan 25-30 öğrencinin velisi şikayette bulundu. Ben de okula gittim. Gerçekten de çocukların gece 22:00'de okuldan çıktıklarına şahit oldum. Ben gerekli kurumlarla da irtibata geçtim. Ancak herkes suçu bir birine atıyor' diye konuştu.

TİNERCİLER CİRİT ATIYOR

Olaya isyan eden veliler ise pazartesi günü İstanbul Valiliği'ne dilekçe verecek. Muhatap bulamadıklarını söyleyen velilerden Özdemir Başer, 'Önce Beykoz Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittik. Onlar bizi İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yönlendirdiler. Sonuç alamadık. Çare olarak İstanbul Valiliği'ne bir dilekçe vereceğiz. Umarım burada bir çocuğun kılına zarar gelmeden önlem alırlar' dedi. Öte yandan, ekip otosunun velilerin kaymakamlığa şikayetinin ardından okul önünde nöbet tutmaya başladığı ortaya çıktı. Özmedir Başer, 'Tinerci ve gaspçılar okulun etrafında cirit atıyor. Kaymakamlığa müracaat ederek durumu anlattık. İki gün önce, sizin fotoğraf çektiğiniz günden itibaren polis önlem almaya başladı. Polis ne zamana kadar önlem alacak? Bugün okul müdürü aradı. Öğrencilerin çıkış saatlerini daha erkene alınacağını söyledi. Ne kadar erkene alınacak, pazertesi göreceğiz' diye konuştu.

PSİKOLOJİLERİ BOZULUR

BakIrköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Çocuk ve Erişkin Psikiyatristi Uzm. Dr. Mazlum Çöpür, olayla ilgili şunları söyledi: Bir öğrenci sürekli gittiği okul yerine başka bir okula geçici olarak dahi gitse psikolojisi bozulur. Öğlen 14:00'te okula girip akşam 22:00'de okuldan çıkan öğrenciden verim alamazsınız. Hem öğrenci hem de öğretmenin konsantrasyonu bozulur. İnsan vücudunun dengesiyle oynanıyor. Bir çocuğun eve geliş saati, yemek ve oyun saatleri vardır. Bazı çocuklarda karanlık korkusu var. Bir de polis kontrolüyle okuldan çıkıyorsa bu olaydan daha çok etkilenebilir. 13-14 yaşında bir çocuğun gece yollarda olması aileyi de olumsuz etkiler.

Ercan ÖZTÜRK /İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber