YÖK'te 'Köşk' etkisi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Ekim 2009 10:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

CUMHURBAŞKANLIĞI Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen'in de YÖK'e atanmasının ardından kurumda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ağırlığı giderek artıyor. Gül'ün koltuğa oturduktan sonra Köşk'e getirdiği ilk isimlerden olan Emin Kuz da 4 yıl önce Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyeliğine atanmıştı. Kuz'un görev süresi yarın sona eriyor. Ancak yeniden Bakanlar Kurulu tarafından YÖK'e seçilmesi bekleniyor.

SARAÇ'LA DA DEVAM

Cumhurbaşkanı Gül'ün YÖK'e atadığı üyelerden Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan Başkan, Prof. Dr. Ömer Demir de Başkanvekilliği görevini yürütüyor. Üniversiteye giriş sınavının yeniden yapılandırılması başta olmak üzere birçok önemli konuda çalışma yürüten YÖK Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın da görev süresi yarın doluyor. Saraç'ın da Bakanlar Kurulu tarafından yeniden seçilmesi bekleniyor.

ÜAK DA SEÇECEK

YÖK'ün Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) kontenjanından seçilen ve geçen ay görev süresi dolan muhalif üyesi Prof. Dr. Fikret Şenses'in yerine de yarın seçim yapılması bekleniyor. 24 Ocak 2008 tarihinde YÖK üyeliği adaylığına seçilen ancak aradan geçen 22 aya karşın halen atanmayan Prof. Dr. Celal Şengör'ün soruşturması ise devam ettiği için ataması yapılmıyor. Şengör'ün koltuğu 22 aydır boş duruyor.

YÖK'teki 7 üye cumhurbaşkanı, 7 üye Bakanlar Kurulu, 7 üye de ÜAK tarafından atanıyor.

Z. Kıvanç EL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber