Lisans Tamamlamada Harçlar düşürülüyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ekim 2009 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lisans Tamamlama Programı için açıklanan ve sağlık çalışanlarının tepkisini çeken 2 bin TL'lik harç yeniden değerlendirilecek.

ANKARA?Uzun zamandır bekledikleri lisans tamamlama hakkına kavuşan Sağlık çalışanlarının sevinçleri başvuru harcının 2000 TL olarak açıklanmasıyla yerini hayal kırıklığına bıraktı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen ise, başvuru harçlarının makul seviyeye çekilmesi için YÖK, Sağlık Bakanlığı ve ilgili üniversiteler nezdinde girişimlerde bulundu.

Yapılan görüşmeler neticesinde başvuru harçlarının yeniden değerlendirilmesi kararlaştırıldı. Başvuru harcını 2000 TL olarak açıklayan Erzurum Atatürk Üniversitesi, yaptığı duyuruyu geri çekti.

Sağlık-Sen yetkilileri, gerek sağlık çalışanlarının tepkileri, gerekse sendika olarak gerçekleştirdikleri girişimler neticesinde, önümüzdeki günlerde lisans tamamlama başvuru harçlarının makul bir seviyeye çekilmesini beklediklerini açıkladı.

Lisans tamamlama programı; ebelik, hemşirelik, sağlık memurluğu, sağlık eğitim enstitüsü ön lisans mezunu olan sağlık çalışanları için hazırlandı. Hemşirelik ve sağlık memurluğu lisans tamamlama programı Atatürk Üniversitesi, Ebelik lisans tamamlama programı19 Mayıs Üniversitesi, Sağlık Eğitim Enstitüsü lisans tamamlama programı Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde açıldı ve başvurular alınmaya başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber