Sağlık çalışanlarından miting

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Ekim 2009 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK çalışanları, yürürlükteki sağlık programını protesto etmek için Kadıköy'de miting düzenledi. Tepe Nautilus önünde toplanan yaklaşık 5 bin sağlık çalışanı saat 12.00 sıralarında kortej eşliğinde Kadıköy meydanına yürüdü.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN MİTİNG

Polis çevrede geniş çaplı önlem aldı. Sabah saatlerinden itibaren kadıköye giden tüm yollar trafiğe kapatıldı.

İstanbul Tabip odasının düzenlediği mitinge Eczacılar Odası, Diş Hekimleri Odası, Veteriner Hekimler Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Örgütler adına İstanbul Tabipler Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen yaptığı açıklamada, ?Vatandaşın cebinden, sağlıkçının emeğinden tasarruf olmaz. Ak Parti hükümeti hazırladığı yasa tasarısını derhal kaldırmasını bekliyoruz?dedi.

?Başka bir sağlık sistemi mümkündür? diyen Demirdizen, ?Bütün vatandaşların ilaç dahil bütün sağlık harcamaları genel bütçeden karşılanmalı; katılım payı, katkı payı, ilac-ve ücret ve benzeri bütün ek ödemeler kaldırılmalıdır. Sağlıktaki bütün farklı uygulamalara son verilmeli, Sağlık için ayrılan toplumsal kaynakların özel sektöre aktarılması politikalarından vazgeçilmelidir. Sağlıkta taşeronlaşma yasaklanmalı, her türlü sözleşmeli istihdam terk edilmeli, bütün sağlık çalışanları iş güvencesine kavuşmalıdır? diye konuştu.

Kadıköy'de düzenlenen miting, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber