TOKİ evleri, 1 dakikada tükendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2009 11:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa'da TOKİ tarafından Hamitler'de alt gelir grubu için kur'a fazlası olduğu için başvuru önceliğine göre satışa çıkartılan 27 daire, 1 dakika içinde tükendi. Daire sahibi olamayan vatandaşlar, 3 gün 3 gece banka önünde sabahladıklarına pişman oldu.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Hamitler'de yaptırdığı ikinci etaptaki bin konuttan kura fazlası 27'si, kira öder gibi 350 liralık taksitlerle bu sabah itibarıyla satışa çıkarıldı. 65 ile 75 bin liraya satılan ve 180 ay vade yapılan evler için Ziraat Bankası'nın Bursa'daki birçok şubesinde 2-3 gündür nöbet tutan yüzlerce kişiden sadece 27'si daireye sahip olabildi.

Yatak ve yorganlarını bankanın önüne getiren vatandaşların büyük çoğunluğu ev sahibi olabilmek hayali ile beklerken sisteme girdiklerinde dairelerin kapışıldığını gördü. Bu sebeple birkaç dakika içinde farklı Ziraat Bankaları'ndan işlem yaptıran sadece 27 kişi, zemin ve birinci katların sahibi oldu.

2 gündür Küçüksanayi Ziraat Bankası Şubesi'nde nöbet tutan Güney Ok, "Nasip değilmiş" diye kendisini teselli ederken, "Daha önce kura ile satışı yapılan konutlara müracaat etmiştim. 11 bin kişiden yaklaşık 950'si daire sahibi oldu. Kurada ismimiz çıkmadı. Başvuru önceliğine göre müracaat için peşinatı ve evrakları tamamlayıp banka şubesinde bekledik. Ama sabah mesai başladıktan birkaç dakika içinde daireler kapışılmış. Bulunduğum şubede kuyrukta ilk sırada bulunmama rağmen daire sahibi olamadım" dedi.

Başbakan'ın alt gelir grubundaki kişilerin ev sahibi olacağı yönünde sözü olduğunu hatırlatan Güney Ok, "Gerçekten de TOKİ'nin şartları çok güzel. Başbakan'ımızdan Allah razı olsun. Binlerce kişi ev sahibi oldu. Ancak ev sahibi olmak isteyen kişiler de düşünülmeli. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne de görev düşüyor. Alt gelir grupları için yeni konut alanları üretilmeli. TOKİ yeni inşaatlara kent merkezinde hemen başlamalı. Çünkü bu şartlarda 10 bini aşkın konut yapılsa hepsi satılır" diye konuştu. MURAT ATEŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber