Hesap günü geldi Kaymakam Bey!

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 20 Ekim 2009 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valiliği, Tuzla kaymakamına, Akfırat ve Orhanlı ile ilgili iddialar doğru mu?" diye sordu. Kaymakam Keser, "İki başkan da görevini layıkıyla yapıyor" cevabı verdi. Şimdi o iki başkanın biri içeride diğeri görevden alındı

Takvim'in yayımladığı yolsuzluk haberlerinin ardından çete kurmak, zimmet, irtikap gibi suçlamalarla 378 yıl ceza istemiyle yargılanan Akfırat eski Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'ın hamisi ilginç bir isim çıktı. Yıldız hakkında daha önce yapılan şikayet ve ihbar dilekçelerinin, eski Tuzla Kaymakamı Fahri Keser tarafından işleme koymadığı belgelendi. Keser, hakkındaki şikayetlerle ilgili bilgi isteyen İstanbul Valiliği'ne 9 Mayıs 2008 tarih ve 950 sayılı yazısında "yerel seçim arifesinde Akfırat Belediyesi'ne en üst düzeyde soruşturma görevlilerinin gelmesini sağlayarak bu zamana kadarki performans ile göz dolduran Yıldız'ı güç durumda bırakmak olduğu anlaşılmıştır" diyerek şikayeti işleme koymama kararı aldığı ortaya çıktı.

Yıldız'a 'çete misin' sorusu

Fahri Keser'in "işleme koymama" kararını vermeden önce araştırma yaptırmayı ihmal etmediği de belirlendi! Keser, Hilmi Yıldız'a resmi bir yazı göndererek "İddia edilen hususların belediye kayıtları ile karşılaştırılarak detaylı bilgi verilmesini" istedi. Bunun üzerine Yıldız, konuyla ilgili yazdığı 8.5.2008 tarihli cevabi yazısında "Belediyemiz bölgesinde yapılan araştırma sonucunda yazınızda belirtilen kişilerin (kendisi, oğlu ve çalışma arkadaşları) organize suç şebekesi kurduğu veya mafyacılık yaparak insanlara korku saldığına dair herhangi bir bilgiye hatta duyuma dahi rastlanılmamıştır" deyince eski kaymakamın gönül rahatlığıyla dilekçeyi işleme koymama kararını verdiği anlaşıldı.

'Soruşturmaya gerek yok'

Keser'in aynı 'hassasiyetle' TAKVİM'in haber yaptığı yolsuzluk dosyalarının ardından görevden alınan ve hakkında davalar açılan Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi'yi de koruduğu belgelendi. Keser, Ekşi'nin okul arazisi yapılmak üzere belediyeye bağışlanan bir araziyi önce zimmetine geçirip ardından da başka bir hayırsevere sattığı haberinin ardından müfettişlerin konuyla ilgili soruşturma talebini 20.7.2008 tarihli kararıyla "soruşturmaya gerek olmadığı" gerekçesiyle reddetmişti.

Arazinin parası meçhul

Ekşi bu haberin ardından mahkemeye başvurarak tekzip talep etmiş, ancak talebi "Araziyi parayla satın aldığınızı kanıtlamak için dosyaya üzerinde tarih bile olmayan adi senet koymuşsunuz. Bir belediye başkanının gayrımenkul alım satımında üzerinde tarih bile olmayan bir adi senet kullanmasının, bu işlemin geçersiz olduğunu bilmemesi yaşamın doğal akışına aykırıdır" diyerek reddedilmişti.

O başkanlar şimdi hakim karşısında

Kaymakam Keser'in kalkanı başkanları korumaya yetmedi. Akfırat eski Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, yolsuzluk dosyalarının ardından önce görevden alındı, sonra tutuklandı. Şimdi 'hakkında duyumuna dahi rastlanmadığı" çetenin başkanı olmak, zimmet, irtikap gibi suçlamalarla 378 yıl ceza talebiyle yargılanıyor. Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi ise yolsuzluk dosyalarının ortaya çıkmasının ardından görevden alındı. Hakkında davalar açıldı. Şimdi adalete hesap vermeye hazırlanıyor!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber