Yargıtay'da domuz gribi maskesi takılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2009 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Başkanlığı, Ankara'da "Domuz Gribi" vaka sayısının artması üzerine, alınması gereken hijyen tedbirlerini belirledi.

Baştabipliğin yürüteceği çalışmalar kapsamında, Yargıtay çalışanlarına ve binalara giriş yapan ziyaretçilere, Sağlık Bakanlığından temin edilecek domuz gribi ve diğer bulaşıcı hastalıklara ilişkin bilgilendirici broşür ve kitap dağıtımı yapılacak.

Alınan hijyen tedbirleri kapsamında, hastalık riskinin yüksek olduğu dönemlerde, Yargıtay'da bulunan çay ocaklarında plastik ya da kağıt bardak ve fincanlar kullanılacak. Çay ocaklarında çalışan personelin hastalık şüphesi duyulduğunda acilen muayenelerinin yaptırılması sağlanacak.

Isınma amaçlı klimaların kullanılması yasaklanırken, toplu olarak çalışılan odalar günde en az 2 defa havalandırılacak, perdeler daha sık yıkanacak, lavabo muslukları da el temasının önüne geçmek için sensörlü musluklarla değiştirilecek.

Kapı kolu, merdiven trabzanı, asansör butonları, masa, sehpa, koltuk gibi sert yüzeyler ve tuvaletler, yüzde 10'u sulandırılmış çamaşır suyu ile günde en az 1 kez, yoğun kullanılan riskli mekanlar ise günde 2 kez silinecek.

Personelin kişisel hijyen kurallarına dikkat etmesi istenen tedbirler muvacehesinde, ayrıca Yargıtay'ın anaokulunda bütün yıkanabilir oyuncakların günde 1 defa bulaşık makinesinde yüksek ısıda yıkanması sağlanacak.

Tedbirler kapsamında, yemekhane ve mutfakta da bir dizi tedbir alınacak. Bütün bulaşıklar makinelerde uygun süre ve yüksek ısıda yıkanacak, yemekhane personeli maske kullanacak. Yemek menüsüne her gün bol miktarda C vitamini ihtiva eden bir meyve eklenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber