YURTKUR'dan yurtlara domuz gribi talimatı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2009 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü tüm yurtlara yazı göndererek, domuz gribi konusunda gerekli önlemlerin alınması talimatı verdi.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, üniversite öğrencilerinin barındığı 250 yurda konuya ilişkin yazı gönderdi.

Yazıda, dünyada ve Türkiye'de domuz gribi vakalarında artış gözlendiğini belirten Albayrak, yurt yönetimlerinden yurtlarda barınan öğrencilerin bu tür hastalıklardan korunması amacıyla toplantılar yapılarak bilgilendirilmelerinin sağlanmasını istedi.

Albayrak, Sağlık Bakanlığının domuz gribinden korunmaya yönelik sıraladığı önlemleri hatırlatarak, şunları kaydetti:

''El sıkışmaktan ve öpüşmekten kaçınılması, bulunulan mekanların sık sık havalandırılması, gerekli olmayan kalabalık ziyaretlerin yapılmaması, kirli ellerle gözlere, buruna, ağıza dokunulmaması ve başka kişilerle temas edilmemesi, öksürme ve hapşırma sırasında ağız ve burnun tek kullanımlık mendille kapatılması ve mendilin çöp kutusuna atılması, sabunla ellerin sık sık yıkanması konularında dikkatli davranılması gerekmektedir.

Yurtlarımızda temizlik ve hijyene çok dikkat edilecektir. Herhangi bir şüpheli durumla karşılaşıldığı takdirde ilgili sağlık kuruluşlarıyla derhal temasa geçilecektir.''

-''ÖĞRENCİLER BİLİNÇLİ KESİM''-

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada da yurtlarda 228 bin öğrencinin barındığını belirterek, ''Öğrencilerimiz üniversiteli olduğu için daha bilinçli bir kesim. Bu da bizim avantajımız. Dolayısıyla korunma yöntemlerine uyma konusunda daha bilinçli davranacaklarını düşünüyorum'' dedi.

Sağlık Bakanlığı ve uluslararası sağlık kuruluşlarının domuz gribi ile ilgili uyarı ve önerileri konusunda bir araştırma yaptıklarını ve bunları talimat haline getirerek yurtlara gönderdiklerini kaydeden Albayrak, ''Ben kendim de nokta kontrol yapıyorum. Yurtları arayıp gerekli önlemleri alıp almadıklarını soruyorum. Yurtlarımızın hepsinde alınacak önlemlerin yer aldığı yazılar öğrencilerin görebileceği şekilde asıldı. Ayrıca toplantılarla öğrencilere anlatılacak'' diye konuştu.

Gripten korunmaya yönelik afişler de bastırdıklarını ifade eden Albayrak, bunları tüm yurtlara göndereceklerini bildirdi.

Yurtlarda bugüne kadar domuz gribi vakası görülüp görülmediği sorusuna Albayrak, ''Yurda kayıtlı bir öğrencimiz hocasıyla birlikte ABD'ye gitmiş. ABD'den dönünce yurda uğramadan memleketine gitmiş. Hocada belirti ortaya çıkınca, öğrencisini de aramış. Tehlikeli bir durumu yoktu, hafif atlattı ama daha yurda gitmemişti. Sadece böyle bir konu oldu, bunun dışında birşey yok'' yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber