Okulda tuvalet çilesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Ekim 2009 13:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kızlar ve öğretmenler evlerde, erkekler duvar dibinde ihtiyaç gideriyor

MUŞ'un Malazgirt İlçesi'ne 12 kilometre uzaklıktaki Çayırdere İlköğretim Okulu'nda tuvalet sorunu öğretmen ve öğrencilere sıkıntı yaşatırken, eğitimi de aksatıyor. Erkek öğrenciler, teneffüslerde duvar dibinde tuvalet ihtiyaçlarını giderirken, öğretmenler ve kız öğrenciler ise ihtiyaç gidermek için civardaki evlere gidiyor.

Malazgirt'e 12 kilometre uzaklıkta bulunan 400 haneli ve bin 700 nüfuslu Çayırdere Köyü'ndeki ilköğretim okulunda öğrenciler ve öğretmeler, tuvalet çilesi çekiyor. 9 dersliğin bulunduğu 75'inci Yıl Çayırdere İlköğretim Okulu'nda, erkek öğrenciler tuvalet ihtiyaçlarını harabe haldeki eski lojman binasınının duvarında gideriyor. 470 öğrencinin ikili eğitim gördüğü okuldaki 21 öğretmen ile kızlar ise yakındaki evlerin tuvaletlerinde ihtiyaçlarını gidermek zorunda kalıyor.

?ESAS NEDEN SUSUZLUK'

Köy Muhtarı Ayhan Taş, sıkıntıyı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiklerini, ancak şimdiye kadar herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi. Eski okulda tuvalet bulunmadığını, bunun 700 metre ilerisine yapılan ek binadaki tuvalette ise su akmadığını belirten Muhtar Ayhan Taş, Malazgirt'in en büyük köylerinden biri olmalarına karşın yıllardır içme suyu ve tuvalet problemi çektiklerini söyledi. Televizyonda her gün domuz gribiyle ilgili haberleri izlediklerini kaydeden Muhtar Ayhan Taş şöyle dedi: ?İlköğretimde ikili eğitim yapılıyor. Okulun eski binasında tuvalet yok. Yeni yapılan ek binada ise tuvalet var ancak, köyde şebeke suyu olmadığı için bu tuvaletler kullanılamıyor. Yeni olan okul binasının su, eski binanın ise tuvalet sorununun bir an önce giderilmesini bekliyoruz. Kış aylarının yaklaştığı günlerde öğrencilerimizin perişan olmasını istemiyoruz. Bu şekilde devam ederse, domuz gribi önce bizim çocukları yakalayacak. Çocuklar ve öğretmenler böyle bir ortamda nasıl temiz kalabilirler??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber