400 PKK'lı daha teslim olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2009 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kandil ve Mahmur'dan yola çıkıp Habur Sınır Kapısı'nda teslim olan terör örgütü PKK'nın 34 mensubunun serbest bırakılması, yeni grupların gelmesinin de önünü açtı.

Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK mensubu 400 kişilik grubun daha Türkiye'ye gelerek teslim olacağı iddia edildi.

34 kişilik PKK'lı grubun teslim olmasının ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay, gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerine 100-150 kişinin daha geleceğini açıklamıştı. Bu grubun ardından toplam 200 kişilik iki ayrı grubun daha güvenlik güçlerine teslim olacağı ileri sürülüyor. İçişleri Bakanı Atalay'ın da açıkladığı grubun teslim olmasıyla, toplam sayının kısa süre içinde 400'e ulaşacağı belirtiliyor.

Şırnak Valiliği'nden alınan bilgiye göre PKK'lıların Habur'dan gelerek teslim olduktan sonra yasal işlemlerinin yapıldığı Silopi TIR Parkı'nın yanındaki alanda yer alan seyyar barakaların, duşların kaldırılması gündeme geldi. Ancak valililik "Yeni gelecekler var" diyerek bunların kaldırılmasını önledi. Silopi'deki bu merkez yeni gelecek gruplar için bekletiliyor.

Öte yandan dağdan dönüş çerçevesinde, PKK'nın Avrupa ayağındaki grupların ise önümüzdeki haftaya çarşamba günü Türkiye'ye geleceği ifade ediliyor. Avrupa'dan uçak ile Atatürk Havalimanı'na inecek örgüt mensuplarına da DTP'liler, Habur'daki gibi bir karşılama yapmaya hazırlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber