Kamu-Sen'den bütçe protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2009 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, hükümetin 2010 yılı bütçesini protesto etti.

TBMM'nin Dikmen Kapısı önünde toplanan ve caddeyi bir süre trafiğe kapatan Kamu-Sen üyeleri, "Kahrolsun PKK", "Hükümet istifa" diye slogan attı.

Grup polis kordonuna alınmaları üzerine yolda oturma eylemine başladı. Bu sırada güvenlik güçleri ile grup üyeleri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Bu arada eylem alanına gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, vatandaşların medeni bir ortamda tepkilerini gösterdiklerini belirtti.

Sesleri duyması üzerine grubun yanına geldiğini ifade eden Vural, insanların; polisi, askeri şehit eden teröristlerin törenle karşılanmasına tepkilerini gösterdiklerini söyledi.

Eylemcilere zor kullanılıp kullanılmadığına bakmak üzere geldiğini ifade eden Vural, "Türkiye'nin terörle mücadele azminin kırılmasına izin verilmesini istemiyoruz. PKK bayraklarıyla yapılan teslim törenine izin verenlerin bugün burada kamu çalışanlarının medeni biçimde gösterdiği tepkiye müdahale etmeleri ve bunu engellemek istemelerini, AKP hükümetinin baskıcı yönetim anlayışının bir parçası olarak görüyorum" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ise polis kordonu içinde yaptığı açıklamada, hükümetin 2010 yılı bütçesinde tercihini, eğ itim, sağlık, yatırım ve personel harcamaları yerine söz konusu giderleri kısma yönünde kullandığını ileri sürdü.

2010 yılı bütçesinde sermaye sahipleri, dünya ticaret örgütü ve IMF'nin olduğunu ancak memur, işçi, çiftçi, dar ve sabit gelirlilerin yer almadığını savunan Akyıldız, "Vatandaşlarımızın dayanacak gücü, sıkacak kemeri kalmamıştır. Yapılan haksızlıklar karşılıksız kalmayacak hesabı elbette sorulacaktır" diye konuştu.

Akyıldız'ın açıklamasının ardından grup üyeleri dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber