TSK Mehmetçik Vakfı kurban bağış bedelini belirledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2009 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSK Mehmetçik Vakfı bu yılki kurban bedelinin 280 TL (185 ABD Doları/130 Euro) olarak tespit edildiğini bildirdi.

TSK Mehmetçik Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, vatanın ve ulusun güvenliği için şehit olan Mehmetçiklerin yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere ve çocuklarına yardım amacıyla vekaleten kurban kesimi kapsamında bu yıl da vatandaşların bağışlarının kabul edileceği ifade edildi.

Açıklamada, dini vecibelere uygun özellikte temin edilecek kurbanlıkların, modern tesislerde, hijyenik koşullarda, vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisi nezaretinde kesileceği belirtildi.

Vakıf, banka hesaplarına 26 Kasım Perşembe gününe kadar kurban bağışlarını kabul edecek. EFT ile yapılacak bağışlar için ise son tarih 25 Kasım Çarşamba günü saat 16.00 olarak belirlendi. 27 Kasım Cuma günü saat 16.00'ya kadar ise Vakfın internet sitesinden (www.mehmetcik.org.tr) bağış formu kullanılarak, kredi kartı ile bağış yapılabilecek.

Yurt dışında bulunan vatandaşlar ise vakıf internet sitesi üzerinden kredi kartı ile on-line bağış yapabilecekleri gibi 24 Kasım Salı günü saat 16.00?ya kadar bulundukları ülkelerdeki banka şubelerinden vakfın hesaplarına da bağış da bulunabilecek.

Açıklamada, kesim sonrasında bağışçılara gönderilecek teşekkür mektubu ve noter onaylı kesim tutanağının ulaştırılabilmesi için bağış işlemleri sırasında kimlik, adres, telefon bilgileri ve vatandaşlık numarasının tam ve doğru olarak yazılması gerektiği belirtildi.

TSK Mehmetçik Vakfı?nın kurban bağışı ortak hesap numaraları ise şöyle: "TL için hesap no: 1996, ABD doları İçin hesap no: 1997, Euro için hesap no: 1998" Bağışların yapılabileceği banka şubeleri ise şunlar: "Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Tandoğan şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Hava Kuvvetleri şubesi, Türkiye Halk Bankası Meşrutiyet şubesi, Türkiye İş Bankası Balgat şubesi, Akbank Nenehatun şubesi, Türkiye Garanti Bankası Yenişehir şubesi, Türk Ekonomi Bankası Balgat şubesi, Finansbank Necatibey şubesi, ING Bank Çankaya şubesi, Yapı ve Kredi Bankası Balgat Çetin Emeç Şubesi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber