Başkentte okullarda temizlik çalışması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2009 14:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Ankara Valisi Kemal Önal, domuz gribi virüsü nedeniyle 1 hafta süreyle tatil edilen okullarda genel temizlik çalışması başlatıldığını bildirdi.

Önal, temizlikle "dezenfekte"nin birbirine karıştırılmaması gerektiğini ifade ederek, "Dezenfekte diye bir şeyin olmadığını bilim kurulu tarafından da belirtilmiştir. Yapılacak olan iş temizliktir" dedi.

Okulların tatil edilmesinin ardından 3 gün geçtiğini anımsatan Önal, öğrenci ve öğretmenlerden okul içine geçmiş olan virüsün, bugün itibariyle "aradan geçen süre nedeniyle gitmiş" olduğunu söyledi.

Velilerden çocuklarını özellikle toplu olarak bulunulan kapalı ortamlardan uzak tutmalarını istediklerini ifade eden Önal, yakın temasta bulunulan ortamların risk oluşturduğunu ve domuz gribi virüsünün 1 metre 75 santimetreye kadar etkili olan bir özelliğe sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın üzerinde fazlasıyla durduğu bir konu olduğunu anımsatan Önal, "Bu kış boyunca sevgimizi öpüşme yoluyla değil bakışma yoluyla birbirime aktaralım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber