27 Ekim 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2009 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sırbistan'da.

- Cumhurbaşkanı Gül, Voyvodina Özerk Bölgesinin başkenti Novi Sad'a gidecek. Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in de eşlik edeceği ziyarette Gül, Karlofça Anlaşması'nın imzalandığı Barış Şapeli'ni ziyaret edecek.

- Gül ve Tadiç, Petrovaradin Kalesi'ni ziyaretlerinin ardından, Voyvodina Özerk Bölgesi Başkanı Bojan Pajtic'in vereceği öğle yemeğine katılacak.

- İki cumhurbaşkanı daha daha Belgrad'a dönerek, "Sancak Bölgesinin İktisadi Kalkınması" konulu toplantıya katılacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, temaslarının ardından Türkiye'ye hareket edecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'da.

- Başbakan Erdoğan İran Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak.

- Başbakan Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ile baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmeler gerçekleştirilecek.

- Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ile de görüşecek.

- Türk-İran İş Forumu'nda iş adamlarına hitap edecek olan Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile görüşecek ve Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Rahimi'nin onuruna vereceği yemeğe katılacak.

3- Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Şehit Aileleri Dernekleri Onursal Başkanı Mehmet Gençer ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

4- CHP TBMM Grubu'nun toplantısında son siyasi gelişmeler değerlendirilecek.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Kudüs Uluslararası Forumu"na katılmak üzere, İstanbul'dan Fas'ın başkenti Rabat'a gidecek.

6- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bursa'da ,Marmara Boğazları Belediyeler Birliği ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği arasındaki işbirliği protokolünün imza töreninde konuşacak.

- Bakan Bağış, daha sonra temaslarda bulunmak üzere Finlandiya'ya gidecek.

- Bağış, Helsinki'de Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen ve Dışişleri Bakanı Alexander Stubb ile bir araya gelecek, Türk vatandaşlarıyla görüşecek.

-Bakan Bağış, Finlandiya Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (FIIA) tarafından düzenlenen "AB-Türkiye İlişkileri" başlıklı seminerde de konuşacak.

7- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara'da, "Alo Sosyal Yardım" hattı ile "Sosyal Yardım Bilgi Sistemi" projelerinin tanıtımını yapacak.

8- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bab-ı Ali Toplantıları kapsamında The Marmara Hotel İstanbul'da "Türk Milli Eğitiminde 21. Yüzyıl Yapılanması ve Temel Hedefler" konulu bir konuşma yapacak.

9- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İTÜ-UZUHAM (Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama Merkezi) Spot 5 Terminali'nin açılışına katılacak.

10- Teknoparklar Zirvesi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün başkanlığında Ankara'da yapılacak.

11- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde Lefkoşa ara bölgede 48. kez bir araya gelecek.

12- TBMM'den.

- Genel Kurul toplanacak. (Saat: 15.00)

- Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonunun 62. Toplantısı'nda "Küresel Enerji Politikaları, Türkiye ve Avrupa Birliğinin Rolü" ile "Güney Kafkaslar ve Orta Doğu'daki son gelişmeler" konuları ele alınıyor.

- Komisyon eşbaşkanları Lütfü Elvan ve Helene Flautre, ortak basın toplantısı yapacak.

13- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Bankanın İdare

Merkezi'ndeki basın toplantısında "Enflasyon Raporu"nu açıklayacak.

14- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Ankara'da, 2009 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi Organizasyonu Ankara Bölge Toplantısı'na katılacak.

15- Toplantı... Seminer... Konferans...

- RTÜK'te, "Düzenleyici Kurulların Kamu Yönetimi Sistemi İçerisindeki Yeri" konulu konferans yapılacak.

- Meslek öncesi eğitim sürecini başarıyla tamamlayıp mesleğe kabullerine karar verilen 96 idari yargı ve 16 adli yargı hakim adayı için Adalet Bakanlığı Gazi Ek Binası'nda, "isim çekme" töreni yapılacak.

- İtalya'nın İzmir Konsolosu Simon Carta, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'a, İtalya-Türkiye ilişkilerine yaptığı katkı nedeniyle İtalya Cumhurbaşkanı adına 'şövalye nişanı" verecek.

- Karadeniz Gelişim Akademisinin düzenlediği "Türkiye'nin turizm vizyonu, Trabzon'da turizm" konulu konferansta, TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Alp konuşacak

- VISA PayWave temassız kart programları uygulaması ile temassız ödeme sistemlerine bakış açısını içeren araştırma sonuçları, İstanbul'daki etkinlikte açıklanacak.

- İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Ortak Satın Alma Platformu (OSAP) projesinin detayları, basın toplantısı ile açıklanacak.

16- Yeni yılda kamuya 4 bin 518 yeni taşıt alınacak.

- 2010 bütçe tasarısına göre, taşıtların 4 bin 96'sını genel, 422'sini özel bütçeli idareler edinecek.

- Sağlık Bakanlığı, 790'ı ambulans olmak üzere bin 185 araçla en fazla taşıt alacak kuruluş olacak.

- Başbakanlığa alınacak yeni taşıt sayısı 26, Cumhurbaşkanlığına 18, TBMM'ye ise 4 olacak.

- Kamu kuruluşları, 1 makam aracı için en fazla 100 bin lira harcama yapabilecek. Güvenlik önlemli makam araçlarında ise bu limit Maliye Bakanlığının izniyle aşılabilecek.

17- Narenciyede umut soğuk havada.

- Ege Bölgesi'nde üretimin geçen yıla göre yaklaşık yüzde 25 oranında gerilemesinin beklendiği mandalina, portakal ve greyfurtta, iç ve dış piyasa satışlarının artması için havaların soğuması bekleniyor.

- Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu: "Dolar bölgesine yapılan ihracatta kur nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz"

- Kral Tarım Ürünleri AŞ Genel Müdürü Erol Toker:

- "Piyasanın canlanması için üzümün pazardan çekilmesini bekliyoruz."

18- Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, Avrupa Kupası ön eleme turu rövanş maçında, Beşiktaş Cola Turka Arena'da Avusturya temsilcisi WBC Raiffeisen Wels ile karşılaşacak.

19- Aroma Erkekler Voleybol 1.Ligi'nde Ankara'da tek maç yapılacak.

- Günün maçında Ziraat Bankası ile Ankara SGK takımları karşı karşıya gelecek.

20- Futbolda Türkiye Kupası isim sponsorluk anlaşma töreni, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar'ın katılımıyla Swissotel'de yapılacak.

21- Futbol Federasyonu eski Başkanı Levent Bıçakcı:

- "Milli Takımın yeniden yapılanması lazım."

- "Terim'in istifası zamanında verilmiş bir karar."

- "Yeni antrenörün, Türk Milli Takımı'na yakışacak, milli takımı kucaklayacak biri olması lazım."

- "Sadece Milli Takım Dünya Kupası'na gidemedi diye federasyonun görevden ayrılması veya bu konuların konuşulmasını yanlış buluyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber