Öğrenciler kros yarışmasında bayıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Ekim 2009 15:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

HAKKARİ Gençlik Spor il Müdürlüğü'nün Cumhuriyet'in 86'ncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği 1000- 2000 metre arasındaki kros yarışması düzenlendi. 4'ü lise toplam 12 okulun katıldığı kros yarışmasında, 15 kız ve erkek öğrenci baygınlık geçirdi.

Dakikalarca yerde kalan sporcu öğrenciler, sağlık memurları ve görevlilerin yardımıyla su ve meyve suyu verilerek ayıltılmaya çalışıldı. Uzun süre kendilerine gelemeyen bazı öğrencilere ise ambulansta müdahale edildi.

Genlik Spor il Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düznlenen kros yarışmalarında öğrenciler oldukça zor anlar yaşadı. Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulanan Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nın yol güzergahında yapılan kros yarışmalarında birçok öğrenci baygınlık geçirdi. Minik erkek- kız, yıldız erkek- kız, genç erkek- kız kategorilerinde 4'ü lise toplam 12 okuldan 306 öğrenci 1000- 2000 metre uzaklıklarda koşu yaptı. Elinde silahları ile yol kenarında Mehmetçikler'in bulunduğu koş sırasında 9'u kız 15 öğrenci baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren öğrencilerin imdadına öğretmen ve sağlık ekipleri yetişti. Yerde halsiz kalan öğrencilere su ve meye suyu verilerek kendilerine gelmeleri sağlandı. Bazı öğrencilere ise ambulansta müdahale edilmeye çalışıldı.

Yarışma sonunda minik kızlarda Şehit Mesut Kuru İlköğretim Okulu'ndan Zilan Dinler, küçük erkeklerde ise Şehit Mesut Yarbay Kuru İlköğretim Okulu'ndan Divali Turan birinciliği kazandı. Yıldız kızlarda ise, Şehit Yarbay Mesut Kuru İlköğretim Okulu'ndan Rojda Armağan, yıldız erkeklerde ise Türkiye Odalar ve Borsalar ilköğretim okulundan Cuma Dayan birinci oldu. Genç kızlarda, Endüstri Meslek Lisesi'nde Hüsna Akan birinci, genç erkeklerde Cumhuriyet Lisesi öğrencilerinden Erdinç Çakır birinciliği elde etti. Dereceye giren öğrencilere 29 Ekim Cumhuriyet bayramında ödülleri verilecek.

Hakkari Gençlik ve Spor il Müdürü Sadi Akdağ, Hakkari'de her yıl olduğu gibi bu yıl da 4 kategoride yapılan kros yarışmasına öğrenciler büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Akdağ, ?Bu da öğrencilerimizin spora ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Gençlik spor il müdürlüğü olarak spor konusunda öğrencilere her türlü desteğimiz devam ediyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber