Hedef modern eğitimli 30 öğrencili okullar

Haber Giriş : 24 Ocak 2005 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

En büyük düşmanın cehalet olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Başarı için aklı, bilgiyi ve tecrübeyi biraraya getireceğiz. Modern eğitimi yurdun en ücra köşesine kadar götüreceğiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, modern eğitimi yurdun en ücra köşesine kadar götüreceklerini söyledi. En büyük düşmanın cehalet olduğunu söyleyen Erdoğan, yakında 10 bin öğretmenin kurasının çekileceğini hatırlatarak, "Öğretmen açığını kapatacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde partisinin bayramlaşma törenine katıldı. Törendeki konuşmasında, kurban kesiminin medyada yer alış tarzını eleştiren Erdoğan, "Medya her şeyi yazmaz, ineklerin yol kenarında kesildiğini yazar. Bunları yaparken Müslümanların değer yargılarıyla oynamamak lazım" dedi. "Bazıları o kadar ileriye gidiyor ki, bunu bir vahşet olarak göstermeye çalışıyor" diyen Erdoğan, "İnsanlar inancının gereğini yapıyor. Kesim yolları, modern şartlarda yapılmalıdır.

Bu kültürü oluşturacağız. Bunları yaparken manevi değerlerimize zarar vermeyeceğiz" diye konuştu.

Hedef 30 öğrencili okullar

Başbakan Erdoğan, iktidara gelirken dört şeye önem verdiklerini, bunların da sağlık, adalet, eğitim ve emniyet olduğunu söyledi. Önce cehaleti ayaklar altına aldıklarını, cehaletin en büyük düşmanları olduğunu ifade eden Erdoğan, "Önce okuyacağız. Başarı için aklı, bilgiyi ve tecrübeyi biraraya getireceğiz. Modern eğitimi yurdun en ücra köşesine kadar götüreceğiz" dedi.

Bu yıl 48 bin kadronun 20 binini öğretmenlere ayırdıklarını belirten Erdoğan, ilk 10 bin öğretmenin kurasının yakında çekileceğini belirterek, "Öğretmen açığını kapatacağız. Branş öğretmenliğine ağırlık vereceğiz. Beden eğitimi dersine beden eğitimi öğretmeni, din kültür ve ahlak derslerine de ilahiyat mezunu öğretmen girecek. Modern okullara kavuşacağız. Hedef 30 öğrencili okullar... Biz bu yola başımızı koyduk, ya olacak ya olacak" diye konuştu.

Tahakkuk ve tahsil dönemi

İktidarda oldukları sürenin bir değerlendirmesini de yapan Erdoğan, "25 ayda fona devredilen banka duydunuz mu? Biz iktidara gelmeden önce, hafta geçmiyordu ki, fona devredilen banka ya da batan şirket olmasın. Yüzde 50-60 faizlerle esnaf kredi alırken, yüzde 10'lara düştü. Yılda 6 bin 500 traktör alan çiftçi, bu yıl 30 bin traktör alır hale geldi. Benim çiftçim artık geleceği görüyor. Bu nasıl oldu? Bu iktidarla oldu. Hortumları kestik, şimdi artık tahakkuk ve tahsil dönemidir" dedi.

Geceyi Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ın Güldibi Mahallesi'ndeki evinde geçiren Başbakan Erdoğan, dün saat 14.30 sıralarında evden ayrıldı. Erdoğan, Kırkpınar kavşağında birkaç genç kızın yolunu kesmesi üzerine makam otomobilini durdurdu. Aracın kapısını açarak genç kızlarla el sıkışıp bayramlaşan Erdoğan, daha sonra İstanbul'a hareket etti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber