Villa kirası olarak 2 bin 850 dolar ödenen Devlet memurları, Meclis gündeminde...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Ekim 2009 01:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Devlet Bakanı Sayın Bülent ARINÇ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla dilerim.27.10.2009

Av. Turgut DİBEK Kırklareli Milletvekili Adalet Komisyonu Üyesi

Basında yer alan haberlere göre, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyelerinin kira (lojman) yardımı 4 bin TL'ye çıkarılmıştır. Önceki düzenleme RTÜK başkanına 4 bin TL, RTÜK üyelerine ise 3 bin 500 TL kira yardımı yapılmaktayken, 17 Eylül'de yapılan düzenleme ile tüm RTÜK üyelerinin kira yardım bedelleri 4 bin liraya yükseltilmiştir.

Ayda 6 bin TL maaş alan üyeler, her yıl çok sayıda yurt dışı gezi ve toplantılara katılarak, maaşları kadar da harcırah almaktadır. Ankara dışında oturan RTÜK üyeleri, her hafta sonu ikametlerinin olduğu şehre uçakla gidip gelmekte ve bu üyelerin bilet paraları da RTÜK tarafından karşılanmaktadır. Hafta içinde Ankara dışında olan RTÜK üyelerine ise yurt içi harcırahı ödenmektedir.

Buna göre,

17 Eylül'de yapılan düzenleme hangi gerekçe ile yapılmıştır? y

Eski başkan Zahit AKMAN'ın villasının 2 bin 850 dolar olan kirası yaklaşık 4 bin liraya tekabül etmektedir. Bu düzenleme eski başkan Zahid AKMAN'ın başkanlığı bırakması ile aldığı lojman yardımının azalması nedeniyle mi 4 bin TL yapılmıştır? b

Zaten 6 bin TL maaş alan, uçak biletleri bile kurum tarafından karşılanan, maaşları kadar harcırah alan üyelere ayrıca neden kira yardımı yapılmaktadır?

Üyeler, RTÜK'ün kirasını ödediği evlerde otururken kendi evlerini kiraya vererek ayrıca bir kazanç sağlamakta mıdır? x

Devletin bu denli yüksek kira yardımı yaptığı başka kamu görevlileri var mıdır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber