Ünlü teknoloji marketi Satürn Türkiye'ye geliyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Ekim 2009 09:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Teknoloji marketi iddialı geliyor: En düşük fiyatı biz vereceğiz

Avrupa'nın 12 ülkesinde 230'u aşkın mağazası bulunan teknoloji firması Satürn, Türkiye'ye en düşük fiyat ve alışılmadık müşteri hizmetleri ile giriş yapıyor.

Bayrampaşa'daki Forum İstanbul AVM'de yarın ilk mağazasını açacak olan Satürn'ün Türkiye Genel Müdürü Yıldırım Karaali, "Öncelikli ülke olarak belirlediğimiz Türkiye'de en düşük fiyatı biz vereceğiz. Bizden daha düşük fiyat veren olursa müşterimize o farkı da ödeyeceğiz. Ayrıca müşteri hizmeti kavramını da genişleteceğiz. Taşıma ve nakliye derdini ortadan kaldıracağız." dedi. Türkiye'de müşteri değerini zirveye çıkaracaklarını vurgulayan Karaali, "Bu konuda oldukça iddialıyız. Arızalı çıkan ürünleri bile ücretsiz olarak eve kadar gidip değiştireceğiz." diye konuştu. Müşterilere ürünün ebadına bakılmaksızın ücretsiz servis, ücretsiz montaj, ücretsiz teknisyen hizmeti de sunacaklarını söyleyen Karaali, satılan ürünlerin 5 yıl garantili olacağını, isteyene makul bir ücret karşılığında özel garanti süresi de verileceğini aktardı.

Otuz yılı aşkın süredir Almanya'da yaşayan Türkiye Genel Müdürü, Türkiye'de 2010 sonuna kadar toplam 5 mağaza açacaklarını, 600 kişiyi istihdam edeceklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl 19 milyar Euro ciro yaptıklarını hatırlatarak, Türkiye'ye gelişime açık bir ülke olduğu ve potansiyeli ile yatırımcısına da büyüme imkanı tanıdığı için girme kararı aldıklarını aktaran Karaali, 2009 cirolarının da 19 milyar Euro'dan fazla olacağını açıkladı. 'Tüm mağazalarınız Avrupa'da olmasına rağmen, küresel kriz yılında cironuzu artırmayı nasıl başardınız?' sorusuna, Karaali, "Bilhassa kriz dönemlerinde insanlar sadece en düşük fiyatı veren yerlere gider. Büyümemizin tek açıklaması bu." diye cevap verdi.

2010 yılını 'Türkiye yılı' seçtiklerini ve pazara nüfuz edebilmek için özel çalışmalar yapacaklarını aktaran Türkiye Genel Müdürü Yıldırım Karaali, Türkiye'de teknoloji pazarlayan firmalar arasında kıyasıya rekabet döneminin başlayacağına işaret etti. Karaali, "Türkiye'ye gücümüzü göstereceğiz." dedi. Satürn, rakibi Media Markt ile kardeş bir firma. İki teknoloji firması da Alman menşeli Media Satürn Holding bünyesinde bulunuyor. Avrupa'nın diğer hiçbir ülkesinde Media-Satürn'ün ikinci markasını bir ülkeye bu kadar kısa sürede getirmediğinin altını çizen Karaali, Türkiye'de pazara nüfuz edebilmek için Media Markt ile de kıyasıya rekabet edeceklerini belirtti ve ekledi: "Bizim krizle sorunumuz yok. Dediklerimizi yapmamız zor olmayacak."

Satürn, Türkiye'ye ilk kez giriş yaptığı için özel kampanyalar düzenleyecek. Bu sebeple mağaza önünde izdiham oluşmaması için ambulansına kadar birçok güvenlik önlemi alınmış durumda. Yarın saat 06.00'da açılacak mağaza, 4 bin 300 metrekarelik alanda 45 bin ürün çeşidi ile müşterilere hizmet verecek. Mağazada 100'e yakın kişi çalışıyor.

Mağazalarında 100 bin çeşit ürün var

İlk mağazasını 1961 yılında Almanya'nın Köln kentinde açan Satürn, bugün Avusturya, Fransa, İtalya, Polonya, Macaristan, İspanya, Hollanda, Belçika, Yunanistan, Lüksemburg ve İsviçre'de hizmet veriyor. Satürn, Avrupa'nın en büyük perakendecisi konumunda bulunan Media Markt'ın kardeş kuruluşu. Satürn'ün 18 bin metrekarelik satış alanında yaklaşık 100 bin ürün çeşidini tüketicilerle buluşturan Hamburg mağazası, aynı zamanda dünyanın en büyük elektronik ürün mağazası unvanını taşıyor.

ARİF BAYRAKTAR, SEVİM ŞENTÜRK İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber