'Beyaz eşya' yardımına son

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Yazıcı, ?her eve bir beyaz eşya? kampasına son verildiğini açıkladı. Beyaz eşyalar, yerel seçim öncesi dağıtıldığı için ?seçim yatırımı' olarak eleştirilmişti

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Tunceli, Diyarbakır, Batman ve Siirt'te tartışmalara konu olan, ücreti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanan ?Her eve bir beyaz eşya? kampanyasının bir daha tekrarlanmayacağını söyledi. Yazıcı, projenin yanlış anlaşıldığını belirterek, ?Artık yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Bu anlamda yeni bir proje yapmayacağız? dedi.

Yazıcı, dün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nde (SYDGM) düzenlediği basın toplantısında, geçen seçim döneminde genel müdürlüğün yardımlarının tartışıldığının hatırlatılarak, ?Son 3-4 ay içinde beyaz eşya yardımı yapmaya devam ediliyor mu?? diye sorulması üzerine şöyle konuştu:

?Tunceli, Diyarbakır, Batman ve Siirt'te yapılanlar çok önemli bir çalışmaydı. Çalışmayla hem vatandaşların ihtiyaçları gidermeyi hem de krizdeki üreticiye katkıda bulunmayı amaçladık.

Vatandaşların ihtiyaçlarını sorduk ve ?ilk sıradaki ihtiyaçlarını gidereceğiz' dedik. Ama bu seçim öncesine denk düştü. ?Seçim yatırımı' falan dendi. Bir daha böyle bir çalışma yapmadık, yapmayacağız. Çünkü çok yanlış anlaşılıyor. Söz konusu illerdeki projeler bitti. Ama söylediğim gibi artık yoğurdu üfleyerek yiyoruz. Bu anlamda yeni bir proje yapmayacağız.?

Savcılık durdurmuştu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Tunceli Valiliği'nin 2009 yerel seçimler öncesinde yaptığı beyaz eşya yardımı hakkında Tunceli Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık, incelemenin ardından açtığı soruşturmayla yardımları durdurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber