Gökçek: Hakkımda savcılığa suç duyurusu yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2009 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bazı çevrelerin "yerel seçim öncesinde kendisiyle ilgili söylemediklerinin kalmadığını" ifade ederek, "Bir belediye başkanını hırsızlıkla, yolsuzlukla itham ettiler ama seçimden sonra bir tek savcılığa suç duyurusu yapılmadı" dedi.

Gökçek, bazı çevrelerce çıkarılan "Ankara'daki bazı alışveriş merkezlerinin, arazilerin ve konutların kendisine ve ailesine ait olduğuna dair dolaşan dedikodulardan ailece olumsuz etkilendiklerini" söyledi.

"Evde, yemek masamızda bile bunlar konuşuluyor. Bu kadar vicdansızlık olmaz" diyen Gökçek, şunları kaydetti:

"Ankara'da benim olmayan yer yok zaten! Mogan da bizimmiş... İlk harflerine göre 'Melih-Osman-Gökçek-Ahmet-Nevin...' İsimlerimizi uydurmuşlar.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin en büyük işleri kat karşılığı ihalelerdir. Dikmen Vadisi'ni yüzde 56,6 ile verdik. Murat Karayalçın, Portakal Çiçeği'ni yüzde 36 ile vermiş. Yüzde 40'la versem hanginiz ne diyecektiniz? Konya yolu üzerindeki konutları yüzde 61, TRT'nin arkasındakini yüzde 53, Gordion'u yüzde 55,25, Batıkent'i yüzde 51, Çukurambar'ı yüzde 57, Bentderesi'ni yüzde 42... Eryaman'da konutlar bittikten sonra 200 metre tarlaya giriyorsun, yüzde 35 ile verdik. Dikmen Vadisi'ni yüzde 56,6 yerine yüzde 40'la versem aradaki fark bir kalemde 50 milyon dolar eder. Şerefsizlik yapacak olsam bu işlerden alıp götürürdüm."

Gökçek, çıkarılan dedikoduların "MHP ve CHP'nin iktidara gelmek için kendisini engel olarak görmesinden kaynaklandığını" savunarak, "Ankara ve İstanbul'u devirseler hükümeti devirirler. Yürüyen iki ayaktan biri İstanbul, biri Ankara. Bunlardan birini düşürseler iktidar sıkıntıya düşer" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber