MEB'in basın açıklaması beden eğitimcileri isyan ettirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ekim 2009 00:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beden Eğitimi, resim ve müzik ders saatlerine ilişkin olarak yapılan yeni düzenleme, http://www.memurlar.net/haber/151633/ linkiyle duyurulmuştu.

MEB'in basına yaptığı açıklama Beden Eğitimcilerini tatmin etmediği gibi bazı sitemlerde bulunmalarına da sebep olmuştur. Memurlar.net forumunun Beden Eğitimi Öğretmenleri kategorisinde çok sayıda öğretmen adayı, beden eğitimi, müzik, resim derslerinin zorunlu ders olması ve saatlerinin artırılması gerektiğini ifade etmektedirler.

1-Beden Eğitimi Bölümünü bitiren öğretmen ya da halen okumakta olan öğretmen adaylarımız, ders saatlerinin azaltılması ve derslerin seçmeli olması nedeniyle beden eğitimi dersinin önemini kaybettiğini ve bu dersi veren binlerce öğretmenin okullarında istihdam fazlası konumuna düşürüldüğünü ifade etmektedirler.

2-Söz konusu derslerin saatlerinin Dünya standartlarına yükseltilmesi; çocuklarımız için resim, müzik ve sporun teşvik edilmesi; okullarımızda gerekli malzemelerin ve çalışma alanlarının ( spor, müzik, resim, tiyatro vs. ) temin edilmesinin veya ihtiyaçların giderilmesinin zorunlu hale getirilmesi gerekmektedir.

3- Ayrıca resim, müzik ve beden eğitimi dersleri müfredatı yeniden gözden geçirilerek söz konusu derslerle beraber ilkyardım, trafik, tiyatro halk oyunları vs. eğitimlerinin de müfredata eklenmesi sağlanabilir. Ders saatleri arttırılarak zorunlu hale getirilmelidir ve öğretmenlerimizin ilkyardım ve trafik eğitimi almaları da faydalı olacaktır.

4- Spor,resim ve müzik alanında yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi bu dersleri veren öğretmenlerimize bağlıdır. Okullarımız yetenek tespit aracı olarak değerlendirebilir.Ancak ders saatlerinin azaltılması halinde bu tip yeteneklerin keşfi zor olacaktır.

5- Anayasamızın Sporun Geliştirilmesi başlıklı 59. uncu maddesinde ?Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır; sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur.? maddesi çerçevesinde beden eğitimi ders saatlerinin arttırılması ve beden eğitimi öğretmenlerinin alım ya da atamalarının hızlandırılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber