Hastane acillerinde yığılmalar başladı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 30 Ekim 2009 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastalardan alınan katılım paylarının özel hastanelerde 8 ile 15 liraya çıkarılmasıyla vatandaşların bu ücreti vermemek için devlet hastanelerinin de acil servislerini tercih ettiği ortaya çıktı. Şimdi devlet hastanelerinin acil servislerinde yığılmalar başladı

Hükümetin son olarak muayene katılım paylarını artırıcı kararı, tüm hastaları özel ve devlet hastanelerinin acil servislerinde tedaviye yöneltti. Yeni Şafak'ın geçtiğimiz günlerde ?Özel hastanelerde acil servis oyunu? ile gündeme getirdiği muayene katılım paylarındaki artıştan etkilenen özel hastanelerin düşen hasta müracaatlarını korumak için hastaları acil servislere yönlendirmesi yöntemini, tüm vatandaşların devlet hastanelerinde uyguladığı ortaya çıktı.

UYGULAMA EŞİTSİZLİK YARATIYOR

Devlet ve üniversite hastanelerinden tedavi olmak isteyen hastalar da katılım ücretlerini ödememek için buralardaki acil servislere yönelince, acil servislerde yığılmalar başladı. Özel sağlık kuruluşlarında muayene olan hastalardan 15, devlet hastanelerinde ise 8 lira muayene katılım ücreti uygulamasının eşitsizlik yarattığını belirten özel sağlık kuruluşları, ?Vatandaş iki çocuğunun hasta olduğu bir anda, bize muayene katılım ücreti olarak 30 lira ödeyecek.

YÜZDE 35'İ ÖZEL SEKTÖRDE

Bunlara bir de ilaç ücretleri eklenince, masrafı 50-60 liraya çıkacak. Bu ekonomik krizde vatandaşı bu kadar zorlamaya gerek yok? değerlendirmesini yapıyorlar. SGK ile Sözleşmeli Özel Merkez Sayıları incelendiğinde, Hastane 400, Tıp Merkezi 541, Dal Merkezi 442, Diyaliz Merkezi 363, Diğer (FTR, ESWL) 114 olmak üzere toplam, bin 860'ı buluyor. SGK'ya sunulan Sağlık Hizmetinin yaklaşık yüzde 35'ini Özel Sağlık Sektörü sunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber