Mardin'de hastane morgunu sel bastı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2009 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Midyat ilçesi Akçakaya Mahallesinde sağanak yağış yüzünden 13 evin bodrum katı ve Devlet Hastanesi'nin morgu sel sularıyla doldu. Belediye ekipleri yoğun bir çalışma başlattı.

20 Dakika yağan sağanak yağış, Akçakaya mahallesi 156. sokakta bulunan 13 evin bodrum katının sel sularıyla dolmasına neden oldu. Bazı vatandaşların un, mercimek, turşu, pekmez, buğday gibi gıda malzemeleri ile kışlık yakacakları odun ve kömürü sel suları altında kaldı. Bazı vatandaşlar ise sağanak yağış yüzünden hayvanlarını bahçeye çıkartarak önlemini aldı.

Öte yandan sel suları Midyat Devlet Hastanesini de etkiledi. Hastanenin morg kısmına yağmur suları girdi. Su tahliye çalışmaları devam ediyor.

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu'nun da aralarında olduğu 15 kişilik ekip sel mağdurlarına yardımcı oldu. Metin Kutlu "Ekip, bodrumları sel sularıyla dolan vatandaşların sularını itfaiye araçları ile çektiklerini belirtirken, tıkanan logarları 270 bar basınçlı kanal açma makinesi ile açtıklarını belirtti. Kutlu ayrıca herhangi bir can kaybının olmadığını söyledi.

Selden zarar gören vatandaşlardan Nuri Demir "20 Dakikada yağmur yağdı, bodrumumuzu su bastı. Bodrumda bulunan kışlık gıdalarımız heba oldu, bu konuda yetkililerin desteğini bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber