Hastaya bakmayan doktora soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2009 10:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Van'da apandisti patlayan kadını karın ağrısı şikayetiyle gittiği Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinden 'bir şeyin yok' diyerek tedavi etmeden gönderdiği iddia edilen doktor ve 112 Acil Servis görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

20 gün önce aniden rahatsızlanan eşi Nurcan Demir'i Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine götürdüğünü söyleyen Zahir Demir, acil serviste görevli doktor O.Y'nin, "Hastanızın bir şeyi yok, sadece karnı ağrıyor. Bir ağrı kesici iğneden sonra hiçbir şeyi kalmaz. Her karnı ağrıyan bize gelirse işimiz iş" diyerek, eşini tedavi etmediğini iddia etti.

Evlerine döndükten sonra eşinin ağrılarının artması üzerine tekrar hastaneye gittiklerini belirten Demir, şöyle dedi:

"Eşimin ağrıları artınca 112 Acil Servisi telefonla arayarak ambulans istedim. Fakat buradaki görevliler, 'Trafik kazaları dışında hastalara gelmiyoruz' deyip telefonu kapattı. Ben de kendi imkanlarımla eşimi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdüm. Yapılan tetkiklerin ardından apandisitinin patladığı anlaşıldı ve hemen ameliyata alındı."

Demir, 17 gündür Genel Cerrahi Ünitesinde tedavi gören ve iki kez ameliyat olan eşinin, doktor ihmali nedeniyle ölümden döndüğünü savundu.

-SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Zahir Demir, eşi Nurcan Demir'in rahatsızlığının bu aşamaya gelmesine, acil serviste görevli doktor O.Y. ile 112 Acil Servis görevlilerinin neden olduğunu iddia ederek, O.Y. ile ambulans göndermeyen 112 Acil Servis görevlileri hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Öztekin Çıkman da Demir ailesinin iddialarını doğrulayarak, acil serviste görevli Dr. O.Y. ve ihmali olanlar hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber