Ardahan, valisini arıyor

Haber Giriş : 25 Ocak 2005 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin kuzeydoğu ucundaki Ardahan 12 yıl önce il oldu. Bu zaman içinde tam 8 vali değişti. Şehrin son valisi Aydın Güçlü de mahkeme kararı aldırarak 9 aydır görev yaptığı Ardahan'dan ayrılıp, Kütahya Valiliği'ne geri döndü. Bugüne kadar şehre gelen en tecrübeli vali olan Aydın Güçlü'nün de gitmesi, Ardahan'da başta sivil toplum örgütleri olmak üzere halkı şoke etti.

Başbakan el koysun

Ardahan Belediye Başkanı Mikail Kayatürk, Ardahan'ın bir sürgün yeri olarak görülmesinden yakındı. Valilerin ortalama kalış süresinin 8 ay olduğuna dikkat çeken Kayatürk, 'Bu süreleri boyunca da yıllık izin ve il dışındaki toplantılar ne kadar Ardahan'da kaldıklarını göstermektedir' dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Latifşah Sural ise Başbakan'ın bu işe el koymasını istedi. Ardahan'ı ve Ardahanlılar'ı severek gönülden çalışacak bir valinin atanması gerektiğini belirten Sural, 'Biz bu mesajı hükumetimize verebilmek için gazetelere ilan vermeyi planlıyoruz. Tüm sivil toplum örgütleri ve halkımız biraraya gelerek bu mesajı vermeliyiz' diye konuştu.

Gönüllü olsun

Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Yaşar Daşdemir, yeni atama yapılana kadar yine yatırımların askıya alınacağını vurguladı. Daşdemir 'İsteğimiz atanacak valinin gönüllü olması gerekliliğidir' dedi. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de sorunun 'gönüllü vali' ile çözülebileceğini savundu. Böyle vali adayları olmasına rağmen şehre atanmadıklarını anlatan Öğüt, şunları söyledi: 'Bizim yanımıza gelerek Ardahan'a vali olmak istediğini söyleyen birçok isim var. Ama muhalefette olmamız nedeniyle bunu iktidara anlatamıyoruz.'

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber