Ergenekon iddianamesinin okunması 12 günde tamamlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2009 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleştirilen Ergenekon davasında 2. ve 3. iddianamenin okunması tamamlandı. 12 gün süren okuma işleminin ardından duruşmaya ara verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri cezaevinin bahçesindeki duruşma salonunda görülen Ergenekon 2. davasının 13. duruşmasına başlandı. Tutuklu sanıklardan Levet Ersöz ile Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanık duruşmaya gelmedi. Geri kalan 48 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan Emin Şirin duruşmada hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Emcet Olcayto, iddianamenin okunmasına ilişkin usuli bir talepte bulunacağını söyleyerek söz aldı. Dün yapılan duruşmaya katılmayan üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun bugün duruşmaya katıldığının zabıta geçmesi gerektiğini söyledi. Yasaya göre Haşıloğlu'nun da dün yapılan duruşmayla ilgili tutanağı okuduğunu söylemesi gerektiğini savunan Olcayto, "Ancak dün yapılan duruşmanın tutanağı hazırlanmamış. Yargıcın bu tutanağı okuması mümkün değil ve bu durumda da bugün, iddianamenin okunmasına devam edilemez. Yasanın amir hükümlerinin uygulanmasını istiyorum." şeklinde talepte bulundu.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, bu talep için bir değerlendirme yapmaksızın Cumhuriyet Savcısı'ndan iddianameyi okumaya devam etmelerini istedi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel de sanık Servet Kaynak'ın hukuki durumunun yer aldığı bölüm ile iddianameyi okumaya devam etti. İddianamenin okunması saat 11.30 itibariyle tamamlandı.

İddianamenin okunmasının tamamlanmasının ardından duruşmaya ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber