AK Parti'li milletvekiline savcılık soruşturması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Kasım 2009 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRABZON Cumhuriyet Başsavcılığı, Trabzon Şoförler Odası'na açılan zimmet davasıyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Hukuk bu kadar ayaklar altına alınamaz.

Hukukun bu dava açan insanlara aslında gülmesi gerekiyor' ifadelerini kullanan Ak Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur hakkında soruşturma açtı. Mustafa Cumur, bir süre önce de demokratik açılım kapsamında yurda gelen PKK'lıları serbest bırakan hakim ve savcıları da eleştirmiş ve ?Bir şiir okudu diye Başbakan'ı cezaevine attı bu hukukçular. O insanlar bu kadar şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapanlara, bu kadar bölmek isteyen bölücülere niye prim veriyorlar?? demişti.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur'a soruşturma açılmasına neden olan olay 19 Eylül 2009 akşamı Trabzon'a gerçekleşti. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın iftarına katılan Mustafa Cumur, iddiaya göre burada yaptığı konuşmada, oda yöneticilerinin zimmet davası ile ilgili yargılanmasını su sözlerle eleştirdi:

?Şoförler Odası'yla ilgili bir sürü soruşturma ve dava var. Arkadaşlar, bunlar gülünecek şeylerdir. Hukuk bu kadar ayaklar altına alınamaz. Hukukun bu dava açan insanlara aslında gülmesi gerekiyor. Bu dava, açılacak bir dava değil ama karalayıcı. İnsanların gururuyla oynayacı bir dava. Bunlara karşı topyekün oda yönetiminin yanında olmamız gerekiyor. Biz bu davayı takip edeceğiz. Burada konuşulan, açılan davanın rakamına bakan insanlar gülümsüyor. Bizim Ak Parti olarak hukuktan çektiğimize bakıyoruz. Herhalde Şoförler Odası bizi daha iyi anlar.?

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, ihbar üzerine Milletvekili Mustafa Cumur hakkında 19 Eylül'deki konuşmasıyla ilgili soruşturma başlattı. 2009/8702 esas sayılı dosya ile işleme konulan soruşturmanın sonucunun Adalet Bakanlığı'na bildirileceği belirtildi.

PKK'LILARIN SERBEST BIRAKILMASINI DA ELEŞTİRDİ

AKP Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, demokratik açılım kapsamında Türkiye'ye gelerek teslim olan 34 PKK'lıyı serbest bırakan hakim ve savcıları da eleştirerek şöyle demişti:

?Bir şiir okudu diye Başbakan'ı cezaevine attı bu hukukçular. O insanlar bu kadar şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapanlara, bu kadar bölmek isteyen bölücülere niye prim veriyorlar? Böyle bir şey mi olur?. Bunu kabul edemeyiz. Bu süreci baltalamamak adına olsun, ne olursa olsun 'ben aldım kabul ettim' diye bir şey olmaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hukuk devletidir. Hukukla ve yasalarla idare edilir. Yasalar ne yazıyorsa hakim ve savcılar onu uygulamak mecburiyetindedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber