Yurtta kış ulaşımı aksatıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2009 23:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sivas'ta kar yağışı nedeniyle 124 köy yolu ile bazı ilçeler arasında bağlantıyı sağlayan yollar ulaşıma kapandı.

2 gündür Sivas ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı, bazı bölgelerde ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Kar yağışı nedeniyle il genelinde 124 köy yolu ile Şerefiye-Zara yolu ve Suşehri-Refahiye ayrımı İmranlı yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Ekipler, yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 197 yerleşim birimine de elektrik verilemiyor.

Kar kalınlığının yer yer 15-20 santimetreye ulaştığı Sivas'ta, kapalı köy yolları nedeniyle bazı bölgelerde taşımalı eğitim güçlükle sürdürülüyor.

Yetkililer, özellikle Zara ilçesine bağlı 15 köy ile Koyulhisar ve Suşehri ilçelerine bağlı 4'er köyde taşımalı eğitimin zor şartlar altında yapıldığını bildirdi.

Kenti çevre illere bağlayan ana güzergahların ulaşıma açık olduğunu belirten yetkililer, sürücüleri kar yağışı ve tipinin etkili olduğu anlarda özellikle Sivas-Malatya kara yolunun Yağdonduran, Sivas-Erzincan kara yolunun Kızıldağ ve Seyfebeli, Sivas-Tokat kara yolunun Çamlıbel, Sivas-Ankara kara yolunun Yaraşbeli, Sivas-Kayseri kara yolunun Koyuncu rampa ve Hanlı köyü, Suşehri-Zara kara yolunun Geminbeli mevkilerinde dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarıyor.

Trafik ekipleri, şehirler arası yollarda kar lastiği, zincir, çekme halatı ve takoz denetimi yapıyor.

Kent merkezinde bazı semtlerde, üzerindeki kar örtüsü nedeniyle sarkan ağaç dallarının elektrik tellerine zarar verdiği belirtildi.

KRİZ MASASI 24 SAAT HİZMETTE

Bu arada, Sivas Valiliğince Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesinde önceki yıllarda oluşturulan İl Kriz Masası, bu yıl da kış mevsiminde vatandaşlara "179" No'lu telefon hattından 24 saat hizmet veriyor.

Kapalı yollar, acil hastalar, trafik kazaları gibi birçok konuda vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirerek bölgelere yardım ulaştırılmasını sağlayan Kriz Masası görevlileri, kurumlar ve ekipler arasında koordinasyonu sağlıyor.

SUŞEHRİ BELEDİYESİNDE KRİZ MASASI

Öte yandan, son 2 gündür yoğun kış şartlarının yaşandığı Suşehri'nde belediye bünyesinde kriz masası oluşturuldu.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, yaptığı açıklamada, ilçede 2 gündür süren kar yağışının vatandaşları olumsuz etkilediğini söyledi.

Vatandaşların mağdur olmamaları için belediye bünyesinde kriz masası oluşturduklarını ifade eden Sel, burada vatandaşlara 24 saat hizmet vereceğini bildirdi.

Vatandaşların herhangi olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda 153 zabıta hattından, 110 itfaiye hattından veya 311 44 60 No'lu telefondan kriz masasına ulaşabileceğini belirten Sel, "Bu yıl kar yağışı geçen yıla göre erken geldi. Ancak belediye olarak daha önceden tüm hazırlıklarımızı yaptık. Şimdi ise bünyemizde ilçemiz için kriz masasını oluşturduk" dedi.

Belediyeye ait 1 greyder, 2 kepçe ve tuzlama araçlarıyla kışa hazır olduklarını ifade eden Sel, araçların gece ve gündüz olmak üzere ilçede kar temizleme çalışmaları yaptığını kaydetti.

EĞRİBEL GEÇİDİ

Giresun'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle iç kesimdeki ilçeleri ve Sivas ile bağlantının sağlandığı Eğribel Geçidi'nde araçların zincirsiz yola çıkarılmasına izin verilmiyor.

Giresun'un iç kesimindeki Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleri ve Sivas ile bağlantının sağlandığı Giresun-Dereli-Şebinkarahisar kara yolu 2 bin 220 rakımlı Eğribel Geçidi'nde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı.

Karayolları ekiplerinin yolu ulaşıma açık tutmak için karla mücadele çalışması yaptığını ve bölgede olumsuz hava şartlarının aralıklarla 5 gündür devam ettiğini belirten yetkililer, yolda buzlanma olduğunu, Dereli ve Şebinkarahisar yönünde kontrol yapan jandarma ekiplerinin, sürücülerin zincir, takoz ve çekme halatsız yola çıkmalarına izin vermediğini kaydetti.

BAŞKANIN MAKAM ARACI KURTARILDI

Ordu'nun Mesudiye İlçe Belediye Başkanı İsa Gül'ün makam aracı, Koyulhisar-Mesudiye kara yolunda kara saplandı. Araç, Koyulhisar Belediye ekiplerince kurtarıldı.

Mesudiye Belediye Başkanı Gül, İstanbul'dan Mesudiye'ye dönmek üzere makam aracıyla yola çıktı. Makam şoförü Uğur Tuncer'in kullandığı 52 NA 552 plakalı otomobil, kar yağışının etkili olduğu Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Taşpınar köyü yakınlarında kontrolden çıkarak kara saplandı.

İsa Gül, Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren'den aracının saplandığı yerden çıkarılması için yardım istedi. Gül'ün makam aracı, Koyulhisar Belediyesi ekiplerince kurtarıldı.

Gül, desteklerinden dolayı İlhan Eren ve ekibine teşekkür etti.

Öte yandan, soğuk ve yağışlı hava Koyulhisar'da da yaşamı olumsuz etkiliyor. Yüksek kesimlerdeki bazı köy yolları, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. İlçe merkezinde de kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Koyulhisar Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber