İl özel idare gelir müdürü gözaltına alındı

Haber Giriş : 03 Kasım 2009 22:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Yeni Şafak Gazetesi sahibi Ahmet Albayrak'ın İstanbul'daki evi arandı. Aralarında Ahmet Albayrak ve Bursa İl Özel İdare Genel Sekreteri'nin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı, 7 kişinin ise arandığı belirtildi

Bursa İl Özel İdaresi'nde maden ve kum ocaklarına rüşvet karşılığında ruhsat verildiği, para cezası kesilmesi ve cezanın tahsil edilmesi gibi işlemlerde usulsüzlük yapıldığı ihbarlarını alan Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir yıl süren takip sonucu, haziran ayında operasyon yapmıştı. Operasyon kapsamında suç örgütü lideri olduğu iddia edilen İl Özel İdaresi Gelir Müdürü F.A., Devlet Bakanı Faruk Çelik'in akrabası olduğu belirtilen Genel Sekreter Yardımcısı A.Y., Şef S.B., mühendisler Y.P., M.A.K. ve sigorta acentesi yetkilisi H.A. ile Bursa'da maden ocağı işletmecisi ve müteahhit R.A. da gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden Gelirler Müdürü F.A. ile kum ocağı sahibi ve Ahmet Albayrak'ın ortağı olduğu öne sürülen R.A. çete suçları kapsamında tutuklanırken, 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

Bu operasyonla ilgili çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, bugün sabah saatlerinde Yenişafak Gazetesi sahibi Ahmet Albayrak'ın İstanbul Üsküdar Altunizade Hilal Konutları'ndaki evinde arama yaptı. Operasyon kapsamında jandarmanın Ahmet Albayrak, Bursa İl Özel İdare Genel Sekreteri K.D., Bursa İl Özel İdaresi Çevre Sağlık Daire Başkanı Y.D. Bursa İl Özel İdaresi Ruhsat Denetleme ve Gelirler Şube Müdürü A.S. ve iki avukat ile müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 18 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. 7 kişinin ise arandığı öğrenildi.

Habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber