Mühendis olarak iş bulamadı, polis oldu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Kasım 2009 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ali FİLİZKAN - Erdal ALEV

Görev sırasında kaza kurşunuyla şehit düşen Taşçı'nın aslında kimya mühendisi olduğu, iş bulumadığı için iki yıl önce sınava girerek polis olduğu öğrenildi

İstanbul Esenyurt'ta şüpheliyle kovalamacada, meslektaşının silahından çıkan kurşunla şehit düşen polis memuru Halil Taşçı (29), memleketi Manisa'nın Soma ilçesinde törenle toprağa verildi. Bursa Uludağ Üniversitesi kimya mühendisliğini bitirdikten sonra memleketine dönen ve bir süre iş arayan Halil Taşçı'nın kendi alanında iş bulamayınca devlet memuru olmaya karar verdiği, iki yıl önce İçişleri Bakanlğı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açtığı polislik sınavına girip kazandığı öğrenildi.

Şehit polis memuru Taşçı için Soma'daki Parkaltı Camii'nde dün cenaze töreni düzenlendi. Taşçı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı camiye getirilirken yakınları gözyaşlarına boğuldu. Törene Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisa 1. Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş ve çok sayıda ordu ve emniyet görevlisiyle Somalılar katıldı. Cenaze töreninde, şehidin annesi Munise Taşçı, babası Muhsin Taşçı ve eşi Fazilet Taşçı'yı teskin etmek mümkün olmadı. Polisin, 1.5 yaşındaki oğlunun gözyaşları ise yürükleri dağladı. Anne Munise Taşçı, oğlunun tabutuna sarılarak ağlarken, eşi Fazilet ise sık sık oğluna sarılarak "Yiğidim, gözüm, ne yapacağız sensiz. Ne yapacağız babasız" diye ağladı. Şehit polis, meslektaşlarının omuzlarında Soma mezarlığına taşınarak, şehitlikte son yolculuğuna uğurlandı. Öte yandan cenazeye şehidin meslektaşları "18 yaşından küçük gence kelepçe takılmış olsaydı bu olayda şehit vermezdik. Bu yanlışlığın düzeltilmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber